Geschiedenis legerdesheils2KAMPEN - Korps Kampen is één van de oudste afdelingen van het Leger des Heils in Nederland. In 1887 kwam het Leger des Heils vanuit Engeland overgewaaid naar Nederland en wel in Amsterdam. Binnen twee jaar had het Leger voet aan wal gezet in Kampen. Volgens de krantenberichten ging dat destijds met de nodige deining gepaard.

Kampenaren hadden moeite met Christenen in uniform waar geloofsvreugde vanaf straalde. Verschillende bijeenkomsten werden ruw verstoord. Het gemeentebestuur vaardigde zelfs een samenscholingsverbod in om de rust te forceren. Na verloop van tijd werd het Leger des Heils meer en meer geaccepteerd.

Het Leger des Heils in Kampen besteedt aandacht aan de geestelijke belevingswereld van mensen en biedt ook maatschappelijke hulp. Zo worden er jaarlijks tussen de 25 en 30 mensen opgevangen in de noodopvang. Er is een inloophuis en een kledingwinkel en er worden postadressen aangeboden. Mensen die eerst hulp nodig hebben worden ook gestimuleerd om hulpgever te worden.

Zondag 15 oktober is er weer een samenkomst van het Leger des Heils in Kampen. Dit keer staat die onder leiding van Hans en Marja van Vliet. Hans van Vielt is kommandant van het Leger des Heils in Nederland. Marja van Vliet is verantwoordelijk voor het landelijke vrouwenwerk van het leger des Heils.

De samenkomst begint om 10.00 uur. Locatie: Boven Nieuwstraat 33-35.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment