Affiche CMEz picasso A4 copy

KAMPEN - Het Magnificat van de Kamper componist Bart Oenema wordt op vrijdag 7 juli 2017 om 20:30 uur uitgevoerd in de Burgwalkerk te Kampen. Het Magnificat is bekend van het Requiem voor 4 mei, in opdracht geschreven voor de gemeente Kampen in 2010.

Het Magnificat, geschreven in 2011 in opdracht van C.R.K. Voices uit Kampen, heeft Oenema voor deze gelegenheid bewerkt voor 5-stemmig koor, orgel, piano, slagwerk, viool en cello.

Lees meer >

11959d7174f7c7d44295c4bde88dc5b24d7a7c21

- Door Ad Renne -

KAMPEN - Op zaterdag 24 juni was het zo ver: Zes jongeren van De Dijk, die onder begeleiding van de JP van den Bent stichting wonen aan de IJsselwaard in Kampen, kregen een uitgebreide workshop muziek en bewegen van Quintus.

De jongeren konden ervaren hoe leuk het is om zelf muziek te maken op echte instrumenten

Lees meer >

orgelbuitenkerkkleinKAMPEN - Bram Brandemann, de nieuw aangestelde organist van de Buitenkerk, geeft zaterdag 1 juli in de Buitenkerk een wandelconcert, samen met trompettist Ruud Ootes. Het programma bevat onder meer muziek van Joh. Seb. Bach en Henry Purcell.

Lees meer >

mens erger je niet 1KAMPEN - Theatergroep 'Mens Erger je Niet' speelt op 6, 7 en 8 jullie in theater De Kofferbak de voorstelling 'Herrie in de tent!'. Op een camping komen bekende en onbekende gasten bij elkaar en beleven een onvergetelijke vakantie. In de roerige jaren 70 komt iedereen tot rust op zijn eigen plekje op dit nostalgische vakantieoord.

Lees meer >

PubfestivalKAMPEN - Voor de tweede keer op rij wordt in Kampen op zaterdag 1 juli het Irish Pub Festival gehouden. Op acht locaties kan er vanaf 21.30 uur genoten worden van een gevarieerd aanbod aan Ierse (folk-)muziek.

“De geweldige sfeer en de typische kroegen in de historische binnenstad van Kampen geven het Pub Festival de warme sfeer die ook de pubs in Ierland zo kenmerkt”, zegt Noel Shannon, geboren en getogen in de Ierse havenstand Cork.

Lees meer >

magrietschoolKAMPEN - Stichting Stadsherstel Kampen, de Stichting het Cuypersgenootschap en de Monumentenraad Kampen hebben het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Kampen schriftelijk verzocht om 11 naoorlogse gebouwen en ensembles in Kampen, Grafhorst en Kamperveen te beschermen als gemeentelijk monument.

Lees meer >

kbc4KAMPEN - Het Kampen Boys Choir en het Roder Jongenskoor geven zaterdagmiddag 1 juli een concert in de Bovenkerk. Beide koren staan onder leiding van Rintje te Wies. Op het programma staan Engelse koorwerken uit diverse stijlperioden. Het concert begint om 16.00 uur. Entree kost 10 euro. Kinderen tot 14 jaar mogen gratis naar binnen.

Lees meer >

IMG 7183KAMPEN - De gemeente Kampen heeft een nieuwe folder ‘Kampen in Beeld’ uitgegeven. De folder wijst inwoners en bezoekers aan de stad de weg langs 43 beelden in de openbare ruimte in Kampen. Het biedt een prachtige inkijk in het gevarieerde kunstaanbod dat Kampen huisvest in haar parken en wijken.

Met de folder kunnen inwoners en bezoekers aan de stad in één oogopslag kennis nemen van de complete kunstcollectie in de openbare ruimte van onze gemeente. Bij ieder beeld is informatie over de kunstenaar, jaar van plaatsing, de locatie, materiaal en ter gelegenheid waarvan.

Lees meer >

saxofoonKAMPEN - Het is woensdagavond 21 juni swingen geblazen bij Quintus. Vanaf 19.00 uur staat ‘Sax on Stage’ op het programma: een avond vol afwisseling met in de hoofdrol de saxofoon. Tijdens Sax on Stage wordt het publiek getrakteerd op diverse muzikale saxofoonoptredens in verschillende bezettingen: van jong tot oud, van beginners tot bijna professionals.

Lees meer >

strijkinstrumentKAMPEN - Ensembles en leerlingen van Quintus spelen vrijdagavond 23 juni barokmuziek in de Lutherse kerk. Aanvang 19.30 uur. De toegang is gratis.

In de Burgwalkerk begint die avond eveneens om 19.30 uur een optreden van het schoolkoor van het Hoornbeeck College.

Lees meer >

stadsgehoorzaalkleinKAMPEN - Het Ichthus College in Kampen organiseert voor de dertigste keer een musical voor en door leerlingen. Drijvende kracht achter de musical is Inge Griffioen, die als docent drama aan de school verbonden is.

De musical heeft als titel ‘Reis naar de Liefde’ en wordt op vrijdag 23 en zaterdag 24 juni uitgevoerd in de Stadsgehoorzaal.

Lees meer >

dag4KAMPEN – Van donderdag 15 tot en met 18 juni stond Kampen in het teken van de Internationale Hanzedagen. Ook van de laatste dag maakte Fred Sollie FOTO’S.

Veel aandacht was er voor de theatrale parade ‘Deventer en Zwolle komen over de brug’, waarin een dubbelganger van burgemeester Koelewijn een rol speelde.

Lees meer >

dag3KAMPEN - In tegenstelling tot vrijdag was zaterdag – de derde dag van de Hanzedagen – druk bezocht.

Fred Sollie maakte er FOTO’S.

Lees meer >

amdghanzeKAMPEN - De tweede Hanzedag is gisteravond afgesloten door muziekvereniging AMDG m.m.v. Jan Vayne.

Fred Sollie maakte er FOTO'S.

Lees meer >

dag2KAMPEN - Vandaag is het de tweede dag van de Internationale Hanzedagen. Foto's van de dag staan HIER.

De dag wordt vanavond afgesloten met een openluchtconcert door muziekvereniging AMDG en pianist Jan Vayne. Aanvang 20.00 uur.

Lees meer >

openingsconcertKAMPEN – Guido’s Orchestra, Slagerij van Kampen, een koor en dansers van Vuur & Vlam zorgen donderdagavond voor een spectaculaire opening van de Internationale Hanzedagen.

Fred Sollie maakte er FOTO'S van.

 

Rijks aan de IJssel1KAMPEN - Tijdens de Internationale Hanzedagen zijn in het museumkwartier bijzondere exposities te zien die je de historie van Hanzestad Kampen laten ervaren.

Een opsomming:

Lees meer >

roeiverIJsselKAMPEN - Tijdens de Hanzedagen vindt een bijzonder evenement voor een groot deel plaats buiten de stad Kampen. Op zaterdag 17 juni organiseert Kamper roeivereniging De IJssel een roeimarathon met als thema ‘Water verbindt’.

Met 20 boten en 120 roeiers van roeiverenigingen uit de Hanzesteden aan de IJssel, wordt met deze tocht de verbondenheid van die steden tot uitdrukking gebracht, zoals het in vroegere tijden tijdens het Hanzeverbond ook moet zijn geweest.

Lees meer >

voorbereidingKAMPEN – De voorbereidingen voor de Internationale Hanzedagen zijn in Kampen in volle gang. Waar je ook loopt in de binnenstad, overal zie je dat Hanzestad Kampen zich opmaakt voor dit grootse evenement.

Fred Sollie maakte er dinsdagavond wat FOTO’S van.

 

KoggekaternKAMPEN - Tijdens de Internationale Hanzedagen wordt een speciaal Koggekatern door het SNS Historisch Centrum uitgegeven, met een selectie van artikelen die de betekenis van de Kogge voor Kampen uitlichten. De oplage is beperkt tot slechts 1000 exemplaren.

De Kamper Almanak verschijnt traditiegetrouw in juli. Op 13 juli wordt editie 2017 gepresenteerd, dit jaar met speciale aandacht voor het thema Hanze. Op initiatief van SNS Historisch Centrum / Frans Walkate Archief, dat dit jaar overigens ook 200 jaar sparen viert, komt nu alvast een Koggekatern uit met aandacht voor de Hanze in Kampen en onze Koggen (de Kamper Kogge en IJsselkogge).

Lees meer >