novemKAMPEN - Vocaal ensemble Novem geeft zaterdag 28 oktober om 19.30 uur een concert in de Lutherse Kerk aan de Burgwal. Novem is een dubbelkwartet. Het repertoire bestaat onder meer uit licht klassiek, gospel en populaire nummers.Dirigent is Wim Verweij die het koor ook op de piano begeleidt.

Lees meer >

paulyoungKAMPEN – De Britse popzanger Paul Young, in de jaren 80 een bekend popidool, komt eind november naar Nederland. Hij geeft hier vier concerten, waaronder op 28 november één in de Stadsgehoorzaal.

Lees meer >

buitenkerk foto BuitenkerkKAMPEN - Het Kamper Byzantijns Kozakkenkoor en de Schola Cantorum Campensis geven zaterdag 28 oktober in de Buitenkerk een uitvoering van oude liturgische muziek. Het Kozakkenkoor zingt oude Russische gezangen, de Schola zingt gregoriaanse gezangen in het Latijn.

Lees meer >

indieboekenIJSSELMUIDEN - Over Nederlands-Indië zijn in de loop der tijd veel boeken geschreven. De kringloopwinkel aan de Trekvaart heeft er een grote partij verzameld. Vanaf vandaag, maandag 23 oktober, zullen die boeken te koop worden aangeboden. Een buitenkansje voor iedereen die geïnteresseerd is in de rijke geschiedenis van Nederlands-Indië.

Lees meer >

engeburenKAMPEN – De drie multi-instrumentalisten van Enge Buren brengen donderdag 26 oktober in de Stadsgehoorzaal de show ‘Vreemde Vogels’. Volgens de organisatie “een avond bomvol hilarische grappen, rare karikaturen en muzikale hoogstandjes.”

Lees meer >

stadswandelingavondKAMPEN - In het laatste weekend van oktober gaat de wintertijd weer in en wordt de Nacht van de Nacht gehouden. Voor cultuurZIEN aanleiding om tijdens een stadswandeling op donderdagavond 26 oktober Kampen in het donker te verkennen. Hoe redde men zich in tijden zonder straatverlichting? Welke nachtdieren kunnen we tegenkomen in het donker? Wat is de geschiedenis van nutsvoorzieningen als water, gas en elektriciteit?

Lees meer >

CappellaAmsterdam2KAMPEN - Het fameuze koor Cappella Amsterdam komt opnieuw naar Kampen. Vorig jaar november gaf het koor in de Broederkerk een uitvoering van 'Kanon Pokajanen' van Arvo Pärt'Kanon Pokajanen' van Arvo Pärt. Zaterdag 11 november wordt in de Broederkerk onder leiding van Daniël Reuss een uitvoering gegeven van onder meer de Boetepsalmen van Alfred Schnittke (1934-1998).

Lees meer >

footloseKAMPEN - De Stadsgehoorzaal komt na vier succesvolle musicalproducties in mei met de hitmusical Footloose: een professionele voorstelling uitgevoerd door een toplaag van plaatselijke amateurtalent. De audities zijn op 4 november.

Lees meer >

Stadsgehoorzaal 2KAMPEN - Zondag 22 oktober brengen Joris Lutz, Gert-Jan van der Weerd en Geert Leurink muziek en mooie verhalen in de grote zaal van de Stadsgehoorzaal.

Aanvang 15.30 uur. De toegang is gratis, reserveren is niet nodig.

Lees meer >

quintus6KAMPEN - Het Kamper symfonieorkest CKSO en Quintus houden zaterdag 25 november een play-in. Een dag samen muziek spelen, met workshops en ‘s middags als afsluiting een concert. Het thema is 'herfstnoten'. Dirigent is Vincent Pollemans.

De workshops worden gegeven door docenten van Quintus. De muziek is gevarieerd, met klassieke en lichte muziek.

Lees meer >

Hohe Messe partituurZWOLLE - Arise Kampen en het orkest Musica Michaelis uit Zwolle voeren zaterdag 11 november onder leiding van Wolfried Kaper in de Grote of St. Michaelskerk in Zwolle de Hohe Messe van Bach uit. De Hohe Messe is Bachs muzikale testament. Op één avond hoort het publiek het allerbeste wat hij in zijn leven heeft geschreven.

Lees meer >

visserijweekWORKUM - Ook dit jaar doen weer een aantal oude visserschepen uit Kampen mee aan de jaarlijkse visserijdagen in Workum, te weten de KP41,de ST16 en de LE 44. Dit evenement voor de traditionele zeilende visserij vindt al 44 jaar plaats in Workum tijdens de noordelijke herfstvakantie.

Lees meer >

quintus6KAMPEN – De muziekafdeling van Quintus haakt in op de herdenking van 500 jaar Reformatie met een voorspeelavond christelijke muziek op donderdag 19 oktober in de Quintuszaal aan de Vloeddijk 38. Rond het thema ‘Kampen Reformatiestad’ is een programma van ruim een uur samengesteld met zowel solisten als ensemblespel.

Lees meer >

kampergeheimenKAMPEN - In de serie 'Kamper Geheimen' gaat de vijfde aflevering over de Zwitserse doopsgezinden op het Haatland. Het is een geschiedenis die vrijwel uit het geheugen van de Nederlander verdwenen is: de komst van Zwitserse doopsgezinden naar De zeven Provinciën. Een goede kijker naar deze VIDEO hoort de parallellen met de huidige tijd.

Lees meer >

OmzienersIJSSELMUIDEN - EeTze en het Leger des Heils brengen zaterdagavond 28 oktober de landelijk bekende voorstelling ‘De OmZieners' naar IJsselmuiden. “Deze voorstelling moet je niet alleen zien maar vooral ook beleven”, zegt Inge Nooijen, coördinatrice van sociale wijkteams. “Het is een ontroerende voorstelling met prachtig spel, en gaat over het echte leven”.

Lees meer >

9fe28cafc529340718337d8b43fe34fcf687a5feREGIO - Zes Overijsselse gemeenten gaan zich de komende drieënhalf jaar op cultureel gebied profileren. De gemeenten Kampen, Zwartewaterland, Steenwijkerland, Dalfsen, Hellendoorn en Tubbergen hebben ieder een specifiek cultureel thema gekozen. Het doel van de cultuurprofielen is om de culturele sector in Overijssel te versterken op het gebied van cultuurparticipatie, erfgoed, talentontwikkeling en culturele evenementen.

Lees meer >

consensus vocalis parnassus ensemble 31336KAMPEN - Dit jaar is het 500 jaar geleden dat Luther zijn 95 stellingen bevestigde aan de deuren van de kerk in Wittenberg. Dit moment wordt gezien als het begin van de Reformatie. Anders dan Calvijn dichtte Luther de muziek een grote plaats toe in de liturgie. Zonder Luther was de kerkmuziek van Bach nooit ontstaan. Zijn muziek is onlosmakelijk verbonden met de bijbeluitleg, de bijbelvertaling, de liederen, het gedachtengoed van Luther.

Lees meer >

dur quartett 24176KAMPEN – Het DUR Quartett verzorgt zondagmiddag 15 oktober een concert in de Oude Foyer van de Stadsgehoorzaal. Vier strijkers uit Duitsland, Rusland en Oekraïne spelen dan composities van Mozart, Penderecki, Webern en Debussy.

Lees meer >

KroegjeKAMPEN - ’t Kroegje start een nieuw seizoen van het Literair Café. De organisatie heeft zeven thema’s gekozen voor deze editie. Op zondag 15 oktober is het thema ‘Het is wat het was’.

Er zijn gebeurtenissen die lijken te bevriezen in de tijd. De herinnering aan dat specifieke moment blijft voor altijd zoals het was. Denk bijvoorbeeld aan de beelden van de Twin Towers in New York.

Lees meer >

kunstmiddag2KAMPEN – Quintus organiseert op zaterdag 14 oktober samen met het Grafisch Atelier Kampen (GRAK) een creatieve workshop Zeefdrukken & Etsen. Tijdens deze maandelijkse Kunstmiddag staan ook workshops Argentijnse Tango en Instrumenten Uitproberen op het programma.

Lees meer >