holocaustKAMPEN - Ter gelegenheid van de Nationale Holocaustherdenking brengen Hanneke Evink (zang) en Juul Beerda (accordeon) op 28 januari in De Kofferbak een uitvoering van de Mauthausenliederen van Theodorakis. Het zijn liederen op tekst van gedichten die de joodse dichter Iacovos Kambanellis in het concentratiekamp Mauthausen heeft gemaakt.

Lees meer >

Siemen Dijkstra 700x330KAMPEN - In het Stedelijk Museum Kampen is tot en met 11 februari de expositie Winters die waren te zien. Van 20 januari tot en met 25 maart is tevens de expositie Winters van nu te zien. Christiaan Kuitwaard (1965) en Siemen Dijkstra (1968) exposeren daar hun werk.

Lees meer >

quintus6KAMPEN – Kunstencentrum Quintus houdt van 22 tot en met 26 januari een muziekweek. Er zijn dan muzikale workshops, projecten en allerlei activiteiten. Hoogtepunt is ‘Quintus in Concert’ op donderdag 25 januari in ’t Ukien aan de Korteweg.

Lees meer >

rockmusic pixabayKAMPEN – Wie van stevige rock houdt kan zaterdag 20 januari terecht bij Rockfest Kampen in ’t Ukien. Defenders of the beast, NBR en Black Wizzard spelen daar de beste nummers van Ozzy, Iron Maiden, Queen, AC/DC en Led Zeppelin.

Lees meer >

quintus8KAMPEN - Voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar die van tekenen houden en graag eigen verhalen verzinnen, is er bij Quintus de korte cursus Prentenboek Maken. In 5 lessen - op woensdag van 13.00 tot 14.15 uur - krijgen ze handige tips en materialen om een eigen verhaal te maken. In de laatste les gaan ze met een zelf gemaakt prentenboek naar huis.

Lees meer >

poeziepixabayKAMPEN - Op de laatste donderdag van januari gaat traditiegetrouw de jaarlijkse poëzie-week van start. In dat kader is er op 26 januari in de Bibliotheek Kampen een poëzie-avond, vol met gedichten en met muzikale omlijsting.

Lees meer >

marinierskapelKAMPEN - Het grootse openingsfeest van Sail Kampen dat op vrijdag 30 maart in de feesttent op het Burgemeester Berghuisplein wordt gehouden, begint geheel in nautische stijl met een optreden van de Marinierskapel van de Koninklijke Marine. De Marinierskapel speelt verschillende soorten muziek, van symfonische blaasmuziek tot en met jazz en pop met veel entertainment.

Lees meer >

AndereOgenIkMus161217 37bKAMPEN - CultuurZIEN organiseert op zaterdag 27 januari een bezoek aan het Ikonenmuseum Kampen. Tijdens het bezoek geeft Carin Koopman een toelichting bij de tentoonstelling ''Met andere Ogen''. Na een korte thee/-koffiepauze wordt de vaste collectie van het museum bekeken.

Afgelopen december ging in het Ikonenmuseum de tentoonstelling ''Met andere Ogen, een nieuw perspectief op hedendaagse Orthodoxie'' van start. Deze tentoonstelling is een initiatief van INaSEC, het Institute for the Academic Study of Eastern Christianity, onderdeel van de Vrije Universiteit in Amsterdam. In de tentoonstelling worden hedendaagse ikonen getoond van Borislav Prodanovic uit Servië.

Lees meer >

botervatsteegKAMPEN - De Kamper kunstschilder Jan van Driel exposeert van 10 januari tot 10 maart zijn werk in de bovengang van de Stadsgehoorzaal. Over zijn werkwijze zegt de kunstenaar: "Het liefst werk ik naar de waarneming om het licht en de atmosfeer zo direct mogelijk in het werk te krijgen, dus portretten naar het leven en landschappen ter plekke. De stillevens die in de Stadsgehoorzaal te zien zijn echter, zijn de afgelopen winters in mijn atelier ontstaan."

Lees meer >

vincentcorjanus2KAMPEN - De jonge Kamper dichter, singer-songwriter en woordkunstenaar Vincent Corjanus gaat vanaf eind januari op tour langs de bibliotheken. De tour draagt de titel 'The Poetry and Musica' en is onder andere te zien in Kampen, Zwolle, Lochem, Tilburg, Tiel, Uden en Noordwijk.

Vincent Corjanus bracht de afgelopen jaren vijf dichtbundels uit  waarvan ‘Regenboogbloemen’ het meest recent is. In zijn nieuwe poëzie- en muziekprogramma staat zijn vijfde dichtbundel dan ook centraal, een bundel waarin alle kleuren van het palet worden omgezet in poëzie.

Lees meer >

Stadsgehoorzaal 2KAMPEN - In het huiskamercafé van de Stadsgehoorzaal is er zondagmiddag 14 januari een optreden van Gertjan van der Weerd en zangeres Anneke van Giersbergen. Zij brak begin jaren negentig door als zangeres van de Osse metalband The Gathering. In oktober dit jaar is haar debuutalbum met de nieuwe band, VUUR, verschenen.

Lees meer >

filmhuiskampenKAMPEN - Filmhuis Kampen vertoont op 12 en 13 januari in het Vestzaktheater van de Stadsgehoorzaal de magische avonturenfilm Wonderstruck van regisseur Todd Haynes. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Brian Selznick dat in 2011 verscheen.

Lees meer >

cultuurfonds kampen3KAMPEN - In de Stadskazerne wordt op zaterdag 20 januari van 10 tot 12 uur in Café Paatje informatie gegeven over het Cultuurfonds Kampen. Bij ambassadeur Henk Schaafsma kunnen belangstellenden dan terecht met vragen over het Cultuurfonds Kampen.

Lees meer >

SAIL2018aKAMPEN - Sail Kampen 2018, het grootste Paasevenement van Nederland, wordt volgens de organisatie groter dan alle voorgaande edities: "een groots nautisch cultuurevenement met provinciale, landelijke en internationale allure". De historische Hanzestad Kampen vormt hiervoor van 30 maart t/m 2 april het decor.

Lees meer >

quintus12KAMPEN – Bij Quintus start vanaf 12 januari een reeks korte cursussen: glasfusion, handlettering, fotografie, tekenen, schilderen, keramiek, muzikale kindercursussen, projectkoren, diverse danscursussen en schrijven. 

Lees meer >

Koorhek Bovenkerk KampenKAMPEN - Op uitnodiging van historische vereniging 'Jan van Arkel' geeft Eelco Elzenga dinsdag 9 januari een lezing onder de titel 'Het koperen sacramentshuis in de Bovenkerk en de lotgevallen van een uitzonderlijk koorhek'.

Lees meer >

cirqueKAMPEN - Het Stedelijk Orkest Kampen viert zaterdag 24 maart in sporthal De Reeve zijn 175-jarig bestaan met een volgens de organisatie 'groots spektakel, geheel passend binnen de nieuwe visie van het Stedelijk'. Het programma bestaat uit een bundeling van Kamper live muziek, sport en theater.

Lees meer >

toneelgroepdeltaruitersKAMPEN - De toneelgroep van De Deltaruiters uit IJsselmuiden speelt vrijdag 19 en zaterdag 20 januari in de Stadsgehoorzaal ‘Voorzichtig … Breekbaar’, een vrolijk spel, geschreven door Hans van Wijngaarden.

Lees meer >

dirkvisserKAMPEN – Dirk Visser exposeert van 2 januari tot 26 februari zijn fotowerkin De Vijverhof aan de Vijverhof 19 in Kampen en van 2 maart tot 29 april in Myosotis aan het Engelenbergplantsoen.

Lees meer >

Siemen Dijkstra 700x330KAMPEN - In het Stedelijk Museum Kampen is tot en met 11 februari de expositie Winters die waren te zien. Van 20 januari tot en met 25 maart is tevens de expositie Winters van nu te zien. Christiaan Kuitwaard (1965) en Siemen Dijkstra (1968) exposeren daar hun werk.

Lees meer >