Winters die Waren 700x330KAMPEN - De knisperende, dikke pakken sneeuw, lopen over bevroren rivieren en bloemen op de ruiten als je 's ochtends wakker werd. Velen zullen zich deze winters nog levendig herinneren. Om deze herinneringen weer tot leven te laten komen is deze winter in het Stedelijk Museum Kampen de tentoonstelling 'Winters die waren' te zien.

Van besneeuwde bossen tot wandelaars die met hun handen in de zakken en een opgetrokken kraag de kou trotseren. Het is allemaal te zien in de expositie met wintergezichten uit de periode 1800-1940.

De tentoonstelling bestaat deels uit werken uit de eigen collectie aangevuld met schilderijen van collega instellingen, particulieren en kunsthandels. Er is werk ter zien van onder andere Louis Apol, Johannes Daniel Belmer, Hendrik Gerrit ten Cate, Johannes van Lexmond, Charles Leickert, Ferdinand Hart Nibbrig, Nicolaas Roosenboom, Andreas Schelfhout, Jan Jacob Spohler, Cornelis Springer, Hendrik Otto van Thol, Willem van der Ven en anderen.

Bij de andere locaties van het Stedelijk Museum Kampen (de Koornmarktspoort en de voormalige Synagoge ) kunt u aanvullend vanaf 20 januari de tentoonstelling 'Winters van nu' bezoeken. De hedendaagse werken van Christiaan Kuitwaard en Sjoerd Dijkstra laten juist de andere, hedendaagse, kanten rondom het thema 'winter' zien.

Winters die waren:
Van 16 december tot en met 11 februari 2018 in het Stedelijk Museum Kampen.

Winters van nu:
Van 20 januari tot en met 25 maart in de voormalige Synagoge (Sjoerd Dijkstra) en de Koornmarktspoort (Christiaan Kuitwaard).