magnificat 1

KAMPEN - Vocaal Ensemble Magnificat verrast koorliefhebbers met een programma van schitterende koormotetten van Engelse meesters. Zaterdag 21 april is het koor te beluisteren in de Burgwalkerk. De dirigente selecteerde meesterwerken rond het thema: Jubilate  Met de medewerking van twee trompettisten en Jaap Zwart als organist wordt het programma een boeiend geheel.

Wat kunt u verwachten? Composities van de meester van expressie: Henry Purcell, zoals ‘Remember not Lord’ en zijn vreugdevolle ‘Jubilate Deo’, het hoogtepunt van het programma. Bij kenners is het werk S. S. Wesley geliefd, zoals het Magnificat & Nunc Dimittis. Een verrassend fraaie toonzetting van ‘The Old Hundtredth’ van R. Vaughen Williams waarbij de trompetten een schitterend samenspel laten horen met koor en orgel.

De luisteraars worden actief betrokken bij het programma door samenzang van enkele Engelse hymns zoals ‘Praise my soul the King of Heaven’ en ‘O kostbaar kruis.’
Aan dit programma werken mee Jaap Zwart, organist in Hattem, Henk de Wilde en Jonne Kleinjan bespelen de trompet. Het programma staat onder leiding van de dirigente Margreeth Verboom.
Het concert vindt plaats op zaterdag 21 april 2018 in de Burgwalkerk, Burgwal 60 in Kampen. Aanvang om 20.00 uur.

De deuren gaan open om 19.30 uur. Entree: volwassenen 8 euro, kinderen 5 euro, gezinskaart 20 euro.