cultuurzienKAMPEN - Tussen 21 en 30 september vindt in het koor van de Bovenkerk onder de naam Dissolving View een kunstproject plaats, een educatieproject voor leerlingen uit klas 3 en 4 van het voortgezet onderwijs. De organisatie is in handen van cultuurZIEN.

Dissolving View is een mix van kunst, geschiedenis, muziek en dialoog met bezoekers. Het kunstproject stelt het voortdurend veranderen van beeldvorming centraal.

Tussen 20 en 30 september werkt kunstenaar Henrie Vogel in het koor van de Bovenkerk aan een schilderij van 606 cm x 376 cm groot (gulden snedeverhouding). Dit is de centrale activiteit, waarin de plattegrond van de kerk, de gewelven en de ruimte daartussen samenkomen. De kerkelijke ruimte wordt ook benaderd en bespeeld door percusionist Dick Le Mair en pianist Bert van den Brink. Videomaker Julius Hartman laat de ruimte spreken via het oog van de camera. Filosoof Onno Zijlstra verwoordt het creatieve proces, waarin de verbeelding centraal staat.

Zie ook https://www.koggecourant.nl/nieuws/kunst-en-cultuur/9062-kunstproject-dissolving-views-henrie-vogel-in-bovenkerk