MozartRequiem2KAMPEN - Het Requiem van Mozart is één van de meest geliefde en bekendste koorwerken. Het is een contrastrijk stuk, waarin Mozart alle facetten van zijn kunnen laat zien: hij biedt troost in het bekende Lacrimosa, dreigt en jaagt angst aan in het Dies Irae, laat het publiek even mijmeren op het Hostias om het daarna in het Sanctus weer in hemelse sferen te brengen.

Op zaterdag 2 december wordt dit meesterwerk uitgevoerd in de Burgwalkerk. Sinds half september hebben de cursisten van de cursus 'Magnifiek Mozart zingen' dit Requiem op de lessenaars. Onder leiding van de professionele zangers Marjo van Someren en Bart Oenema leren zij de kneepjes van het 'ensemble-zingen' en worden zij uitgedaagd dit werk met elkaar te vertolken. Bart Oenema heeft een bewerking van de oorspronkelijke orkestratie gemaakt voor orgel, fluit, hobo, fagot, viool en cello.

Uitvoerenden zijn Joalien van den Houten (sopraan), Esther de Haan (alt), Roelof Polinder (tenor) en Timo de Koning (bas). De instrumenten worden bespeeld door Sander van den Houten (orgel), Marjolein de Wit (fluit), Evelyn Heuvelmans (hobo), Ab Weegenaar (fagot), Cobi Borculo (viool) en Gé Bartman (cello) en door cursisten van de cursus 'Magnifiek Mozart zingen'. Dirigent is Marjo van Someren. De vocale solisten staan onder leiding van Kees Jan de Koning.

Het concert begint om 19.00 uur. De toegang is gratis maar er wordt gecollecteerd ter bestrijding van de onkosten.