26904727 1441625265963638 4756659200979433383 n- door PVDA Kampen - 

KAMPEN - Op 21 maart aanstaande zijn er gemeenteraadsverkiezingen. De voltallige gemeenteraad van Kampen heeft het college van B en W verzocht om mensen met een beperking te helpen bij het stemmen. Toen de PvdA tijdens de commissievergadering hier vragen over stelde bleek dat de gemeente alleen van plan was om mensen met een fysieke beperking in het stemhokje te assisteren.

De raad vindt dat niet voldoende, ook mensen met een verstandelijke beperking en slechtzienden kunnen wel wat hulp gebruiken. Sterker, zij moeten zoveel mogelijk de mogelijkheid hebben zélf hun stem uit te brengen. De raad adviseert het college onder andere om gebruik te maken van het aanbod van stichting MEE. MEE heeft een workshop 'stemmen' voor mensen met een verstandelijke beperking ontwikkeld.

Burgemeester Bort Koelewijn zei eerder dat de politieke partijen zelf maar initiatief moesten nemen om dit soort ondersteuning te organiseren. Maar daar zijn de raadsfracties het niet mee eens. "Dit is geen politiek spel, maar dit is een verantwoordelijkheid die voortkomt uit het VN-verdrag voor rechten van mensen met een beperking en hoort gewoon opgepakt te worden door de gemeente", aldus Manfred Haveman namens de indieners van de motie.

Tijdens de behandeling van de motie in de raad riep de burgemeester de politieke partijen wel op om zelf ook werk te maken van het bereiken van de mensen en het stimuleren om te gaan stemmen. Kampen maakt hiermee een goede stap voorwaarts naar een Inclusief Kampen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment