Wilsum foto CUWILSUM - De huidige vier ondergrondse containers in Wilsum dwingen bewoners om honderden meters met hun restafval te lopen. De ChristenUnie vraagt het college om met passende maatregelen te komen. Bewoners van Wilsum uitten tijdens een politieke bijeenkomst afgelopen zaterdag hun zorgen over de ondergrondse containers.

Wilsum is voor een belangrijk deel gebouwd langs en op de dijk langs de IJssel. Dit betekent dat er in grote mate sprake is van lintbebouwing. Veel inwoners van Wilsum zijn geen voorstander van het omschakelen naar ondergrondse containers voor de inzameling van huisvuil.

De ChristenUnie is voorstander van maatregelen die zorgen voor minder restafval. Het zogenaamde omgekeerde inzamelen heeft een geweldig effect hierop en stelt ons als gemeente in staat te voldoen aan de eis om per 2020 minder dan 100 kilogram restafval per inwoner te produceren.

Jan-Willem Schutte: “We willen wel van het college weten of ze ervan op de hoogte is dat de inzameling nu niet afdoende is geregeld in Wilsum en of zij bereid is om met inwoners van Wilsum gesprek te gaan over een passende oplossing. Dat zou kunnen zijn het plaatsen van meer containers, of via de bekende zijladers die in het buitengebied rijden ook door Wilsum te rijden.”

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment