DVLlR 3W0AEYJf7

KAMPEN - Treinreizigers lijken de dupe te worden van de fouten die ProRail gemaakt heeft bij de aanleg van de spoorrails naar Zwolle, dat stelt de politieke partij Kampen Sociaal. Doordat de ondergrond van het traject onvoldoende blijkt om treinen de gewenste 140 kilometer per uur te laten rijden en de trein toch te laten stoppen op het nieuwe station Stadshagen wordt de overstaptijd in Zwolle verkort.

Kampen Sociaal lijsttrekker Richard Boddeus heeft het college verzocht aan te dringen bij de provincie op een ruimere overstaptijd in Zwolle: ‘Het is toch te gek voor woorden dat mensen straks hun aansluiting missen en bijna een half uur op een koud station in Zwolle moeten wachten op de volgende trein. Hoewel de gemeente Kampen formeel niets over het openbaar vervoer te zeggen heeft vind ik wel dat het college moet opkomen voor de belangen van de treinreizigers uit en naar Kampen.

ProRail maakte twee maanden geleden bekend, vlak voordat de geëlektrificeerde trein in gebruik genomen werd, dat de bodem van het traject te instabiel zou zijn om de trein 140 kilometer per uur te laten rijden. Die snelheid is nodig om drie maal per uur de trein tussen Kampen en Zwolle te laten rijden, te stoppen op station Stadshagen en korte in-en uitstaptijden door te voeren. Door de fout rijdt de trein nu twee keer per uur en stopt hij op dit moment niet in Stadshagen. Afgelopen week maakte ProRail bekend wel te willen stoppen op station Stadshagen ten koste van de overstaptijd in Zwolle.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment