IMG 3352

KAMPEN - De politieke partij Kampen Sociaal wil woningbouw op de voormalige locatie van de basisschool de Trekschuit. De school verhuisde een jaar geleden naar Groenendael en staat sindsdien leeg. De partij wil dat er dit jaar nog plannen gemaakt gaan worden om woningbouw op het terrein te realiseren.

Volgens lijsttrekker Richard Boddeus van Kampen Sociaal is er behoefte aan woningbouw in de kern van IJsselmuiden: ‘Afgelopen najaar heb ik woningbouwvereniging Beter Wonen horen zeggen dat mensen zitten te wachten op betaalbare gelijkvloerse woningen nabij voorzieningen. De locatie van voormalige basisschool de Trekschuit ligt op een steenworp afstand van het winkelcentrum van IJsselmuiden en vlak bij zorgcentrum de Maarlenhof. Ontwikkelen van woningen geschikt voor een- of tweepersoons huishoudens op deze locatie ligt dan ook erg voor de hand en past in de omgeving.

Kampen Sociaal pleit al langer voor levensloopbestendige woningen, Boddeus: ‘Wij horen van veel oudere mensen dat ze op zoek zijn naar geschikte betaalbare woonruimte zonder grote tuin, nabij voorzieningen. De keus uit dergelijke woningen is beperkt en daarom is het noodzakelijk juist die te bouwen. Kampen Sociaal pleit daarom voor meer woningen die geschikt zijn voor deze groep mensen.’

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment