csm CDA cirkel 6f2d8821ed

KAMPEN - Het CDA wil dat de gemeente Kampen de pleegzorg voor pleegkinderen verlengt totdat ze 21 jaar oud zijn. De overgang van 18- naar 18+ in de jeugdzorg vindt het CDA al langere tijd voor verbetering vatbaar. Dat geldt zeker ook voor de pleegzorg. De CDA fractie vindt het heel belangrijk dat pleegkinderen een veilig en stabiel thuis hebben, ook als ze 18 zijn.

 Wettelijk is geregeld dat de pleegzorg en de vergoeding na het 18e jaar ophoudt. Voor sommige jongeren betekent dat zij het pleeggezin verlaten en daardoor opnieuw in de problemen komen.

‘Jongeren zijn niet opeens volwassen als de kalender vertelt dat ze 18 jaar zijn geworden’, stelt CDA raadslid Jacolien van de Wetering. ‘Wel worden er op dat moment worden allerlei volwassen keuzes verwacht. Over wonen, opleiding, over inkomen, over werk, over zorg en ondersteuning. De meeste jongeren kunnen nog jaren na hun 18e verjaardag terugvallen op hun ouders, maar dat geldt vaak niet voor pleegkinderen.’ 

Sinds de decentralisatie van de Jeugdwet hebben gemeenten de mogelijkheid om de pleegzorg te verlengen. CDA Kampen wil dat de gemeente daar gebruik van maakt en heeft het college gevraagd de raad te informeren over het aantal gevallen waarin pleegzorg wordt verlengd en de ervaringen daarbij.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment