cda kampen1

KAMPEN - De eerste week van oktober is het ‘de week van de toegankelijkheid’. Het thema dit jaar is ‘Lekker vrij! Doen wat je zelf wilt.’ en gaat over vrijetijdsbesteding. Onderdeel van de activiteiten in deze week is de ongehinderd testdag. Een dag waar de focus ligt op goede voorbeelden van toegankelijke plekken in de gemeente. Het doel van deze dag is dan ook om mensen met en zonder een beperking locaties binnen de gemeente te laten testen op toegankelijkheid. Niet alleen restaurants, winkels en vrije tijdslocaties, maar ook openbare locaties zoals het gemeentehuis.

Het CDA hecht aan een toegankelijke en inclusieve gemeente aldus raadslid Jacolien van de Wetering, en roept het college via een schriftelijke vraag dan ook op zich aan te melden voor deze testdag tijdens de week van de toegankelijkheid.

Van de Wetering: “Er valt nog veel te winnen op het gebied van de toegankelijkheid. Nog steeds kan een grote groep mensen niet meedoen aan allerlei gewone maatschappelijke activiteiten. Deze testdag is wat het CDA betreft dan ook een mooie manier om bewustwording te creëren over toegankelijkheid!

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment