GBK2

GBK werd benaderd door een houder van een gehandicaptenparkeerkaart. Die vindt dat op sommige locaties in Kampen er te weinig algemene parkeerplaatsen zijn voor gehandicapten (dus niet op kenteken). Kampen pretendeert een inclusieve stad te willen zijn. GBK wil die mening graag aan een nader onderzoek onderwerpen. Want ook de houder van een gehandicaptenparkeerkaart doet er toe! Maar de partij wil natuurlijk wel weten of dit een ‘gevoel’ is van een of dat meer houders zijn die deze mening delen. In onze gemeente Kampen zijn in totaal 75 algemene gehandicaptenparkeerplaatsen. Er zijn 631 inwoners houder van een gehandicaptenparkeerkaart.

Het gaat hierbij specifiek om enkele, met name genoemde, locaties. Welke? Bv. tegenover de Stadsgehoorzaal. Daar zijn twee plekken maar die zijn (te) smal (GBK: wettelijke breedte is min. 3 meter). Bovendien. Als er een voorstelling is zijn deze plaatsen om ± 19.00 uur al bezet. Verder: de kop Oudestraat (Multivlaai). Daar is maar 1 parkeerplaats. Op het Muntplein is geen. Er zijn geen plekken in de buurt van musea. Ook niet op de IJsselkade of de Nieuwe Markt (voor museumbezoek maar natuurlijk ook voor bezoekers van buiten de stad). Bij de Open Hof is ook geen gehandicaptenplek. Bij het gemeentehuis is 1 van de parkeerplaatsen altijd bezet door een medewerker.

GBK roept daarom alle 631 inwoners op: herken jij je in het probleem of heb je aanvullingen, op- of aanmerkingen? Laat het weten via info@gbkampen.com.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment