PvdA

KAMPEN -  De gemeente Zwolle krijgt te maken met een forse bezuiniging op de zorg vanuit het Rijk. Het gaat hierbij om de uitvoering en toegang van beschermd wonen en maatschappelijke opvang voor de regio. Je moet dan denken aan de opvang van daklozen of van vrouwen die gevlucht zijn voor huiselijk geweld. Zwolle is de centrumgemeente en Kampen is een regiogemeente, daklozen uit Kampen worden dus opgevangen in de Herberg in Zwolle.

Volgens de nieuwe plannen krijgt Zwolle straks 27 miljoen euro minder voor deze taken. De PvdA Kampen zegt geschrokken te zijn van dit bericht want wat betekent dit voor de opvang van kwetsbare mensen? 'En als we de opvang willen houden zoals het is, wie gaat er dan straks voor betalen?'

De gemeente Zwolle heeft aangekondigd een lobby te beginnen richting het Rijk om deze bezuinigingen aan te vechten. De PvdA wil dat de gemeente Kampen actief meedoet en ook willen de partij weten hoe Kampen zich gaat voorbereiden op deze bezuiniging. Daarom zijn er schriftelijke vragen gesteld aan het college.

53537508 1997798887012937 8480765031665893376 n

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment