GBK2

KAMPEN - “In de afgelopen 5 jaar is de bijenpopulatie met 1/3 gedaald. Als bijen van de aardbodem zouden verdwijnen, zouden mensen nog maar 4 jaar te leven hebben. Daarom hebben we er alle baat bij om bijen te helpen”, schrijft sir David Attenborough. Bijen zijn verantwoordelijk voor het voeden van meer dan 90% van onze wereldbevolking. Zonder hen, kunnen wij mensen niet overleven. Van de 357 soorten wilde bijen die in ons land voorkomen, is de helft bedreigd. Er is te weinig geschikt groen/bloemen voor deze bijen, terwijl zij juist een belangrijke rol spelen in het ecosysteem. Wat goed is voor de wilde bijen, is vaak ook goed voor andere insecten.

Partijen als het (agrarisch) bedrijfsleven, imkers, terreinbeheerders en maatschappelijke organisaties, gemeenten, wetenschappers, burgers en consumenten zijn allen belangrijk om bestuivers te behouden en
bevorderen, individueel en in samenwerking. Daarom heeft Piet Bergstra, namens Gemeente Belang Kampen, een initiatiefvoorstel ingediend om meer te doen voor bijen en andere insecten. Veel meer.

Je vindt het voorstel onder agendapunt 14.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment