D66 KAMPEN

IJSSELMUIDEN - Afgelopen donderdag stemde de gemeenteraad van Kampen in met de intentieovereenkomst tussen de Hersteld Hervormde Gemeente voor de levering van bouwgrond voor een nieuwe kerk midden in de dorpskern van IJsselmuiden. De motie van VVD, Groenlinks en D66 om een alternatieve kerklocatie aan te wijzen, kreeg geen meerderheid. Op het terrein van de voormalige manege in IJsselmuiden zou volgens het college een nieuw kerkgebouw kunnen worden gebouwd. Naast een kerk voor meer dan zeshonderd gelovigen, komt een grote parkeerplaats.

Volgens de drie partijen is de locatie van het Sonnenbergkwartier niet geschikt voor een megakerk. Volgens Gerben Wijnja -fractievoorzitter van D66- moeten we deze plek midden in het dorp gebruiken voor woningbouw. “Er is grote vraag naar woningen in de dorpskern van IJsselmuiden. Woningen op deze plek zorgen voor levendigheid in het dorp, terwijl een grote kerk het grootstedeel van de week ongebruikt is.” Niels Jeurink (GroenLinks) voegen daaraan toe: “Dit is zonde van de ruimte en slecht voor IJsselmuiden.”

De partijen zijn ook bang voor parkeeroverlast in de wijk en verkeersoverlast op de Van Engelenweg. Volgens VVD-raadslid Harry Bruins kan Kampen beter het voorbeeld volgen van andere gemeenten waar juist is besloten nieuwe grote kerken te bouwenaan de rand van de gemeente. Dat zou ook in IJsselmuiden mogelijk zijn.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment