P1090198

KAMPEN/IJSSELMUIDEN – De fractie van het CDA heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over de eikenprocessierups. Het CDA wil graag weten of de gemeente voldoende voorbereid is op de mogelijk vervroegde komst van de rups door de zachte winter. Daarnaast wil het CDA graag weten hoe particulieren en ondernemers met eigen eiken bijgestaan worden door de gemeente in de bestrijding van de overlast veroorzakende eikenprocessierups.

CDA Kampen stelt de vragen aan het college om te weten of de gemeente goed voorbereid is op het nieuwe seizoen van de eikenprocessierups. “De eikenprocessierups heeft ook in de gemeente Kampen vorig jaar voor veel overlast gezorgd. Veel inwoners hebben de aanwezigheid van dit diertje ervaren door irritaties aan bijvoorbeeld de huid, ogen of longen. Sommige inwoners moesten naar de dokter; een enkeling zelfs naar het ziekenhuis. Wij vinden het belangrijk dat de overlast dit jaar zoveel mogelijk beperkt wordt door maatregelen van de gemeente”, aldus fractievoorzitter Jan Marskamp. 

Door de zachte winter bestaat volgens Bastiaan Meerburg, directeur van het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen (KAD), de kans dat eitjes van de eikenprocessierups eerder uit gaan komen. Normaal gesproken gebeurt dit in april, maar het zou zomaar kunnen dat het probleem nu al in maart de kop op gaat steken. Het CDA wil van de gemeente weten of zij voldoende voorbereid is op de (mogelijk vroege) komst van de eikenprocessierups en zo ja, hoe. Ook wil het CDA graag weten of en hoe particulieren en ondernemers met eiken op eigen terrein geholpen worden met het nemen van maatregelen om de overlast te beperken. 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment