grlinks

Luchtvaart moet net als iedere andere transportsector behandeld worden en is geen doel op zich. Vluchten tot 750 kilometer moeten door de trein vervangen worden. Er moet een eerlijke prijs gevraagd moet worden voor vliegtickets. En natuurlijk mag Lelystad Airport niet open zodat er geen laagvliegende vliegtuigen over onze gemeente komen. Met deze zienswijze reageert GroenLinks Kampen op de ontwerp-Luchtvaartnota van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft eindelijk de Luchtvaartnota uitgebracht, de visie van het ministerie op de toekomst van de luchtvaart in Nederland. 'Verantwoord vliegen naar 2050' heet het document. ,,Maar zo verantwoord vinden wij het helemaal niet'', reageert GroenLinks-raadslid Niels Jeurink. ,,Want de luchtvaart mag van het ministerie gewoon blijven groeien zoals het altijd al deed.''

Er is volgens Niels Jeurink amper aandacht voor de overlast die dat veroorzaakt. ,,Amper aandacht voor de gevolgen voor natuur, milieu en klimaat. Ja, geprobeerd wordt het aantal nachtvluchten op Schiphol te verminderen. Maar het 'wisselgeld' dat daarvoor lijkt te worden gevraagd is opening van Lelystad Airport! Met alle gevolgen van dien, ook voor Kampen. Alle reden dus voor een zienswijze.”

De zienswijze is te vinden op de website van GroenLinks Kampen, www.kampen.groenlinks.nl

Niels Jeurink, raadslid GroenLinks Kampen

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment