IMG 3201

Is het verkeer op de Vloeddijk en de Burgwal toegenomen door het instellen van eenrichtingsverkeer op de Tweede Ebbingestraat? Dit vraagt de politieke partij Kampen Sociaal zich af. De partij kreeg meerdere vragen vanuit de bewoners die aan beide straten wonen. Daarom pleit de partij voor een onderzoek.

Lenie van Asselt, commissielid van de lokale partij, kreeg de afgelopen tijd meerdere vragen van inwoners: ‘Het lijkt erop dat de verkeersbewegingen toenemen aan de Vloeddijk en aan de Burgwal, mensen ervaren meer overlast en zijn bang dat zwaardere voertuigen voor schade zorgen aan de woningen. Dat is reden om te onderzoeken hoe het verkeer zich beweegt door de binnenstad.

De partij krijgt niet alleen vragen over de toename van het aantal voertuigen maar ook over de zwaarte van de voertuigen. Van Asselt: ‘Bewoners geven aan dat zware vrachtwagens en tractoren de kopjes in de kast doen laten rinkelen als de voertuigen vlak langs de gevels denderen. Ook de snelheid van het verkeer maakt bewoners ongerust.’

Kampen Sociaal heeft het college verzocht om een onderzoek naar de verkeersbewegingen in de binnenstad in te stellen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment