gbkKAMPEN - Woensdagavond was er in het gemeentehuis van Kampen een tweede bijeenkomst tussen ervaringsdeskundigen en de fractie en commissieleden van Gemeente Belang Kampen (GBK). Ditmaal waren een aantal ervaringsdeskundigen aangeschoven die er de eerste sessie (18 augustus) niet bij konden zijn.

Opnieuw zat er een gemêleerd gezelschap rond de tafel van B&W: vertegenwoordigers uit de psychiatrie, thuiszorg, ouderzorg maar ook ontvangers van zorg. Hoewel nog steeds niet duidelijk is was de omklap gaat betekenen, is waar te nemen dat verschillende organisaties en kerken elkaar opzoeken.
Maar de onzekerheid blijft troef. Wat gaat dit voor mij betekenen? Dat is het grote probleem voor al die mensen die afhankelijk zijn van de zorg.

Ook bleek dat kleinere fondsen vaak uitkomst kunnen bieden aan cliënten maar dat deze fondsen niet 'op de kaart staan' of gewoon weg onbekend zijn.
Een groot moeilijkheid lijkt de dagbesteding te gaan worden. Nu vindt er een ontslaggolf plaats waarbij de begeleiders worden ingeruild voor vrijwilligers.
Toch is het zo dat er altijd een betaalde kracht aanwezig moet zijn bij de dagbesteding want vrijwilligers kun je niet alleen laten met cliënten met een verstandelijke handicap of psychische aandoening.

Tenslotte werd geconstateerd dat de grote zorgverleners soms een overhead hebben die 45% deel uitmaakt van het budget. Kleinere aanbieders kunnen voor het zelfde geld veel meer zorg verlenen, eenvoudig omdat ze goedkoper werken. GBK is veel wijzer geworden, dankzij deze ervaringsdeskundigen. Met de uitkomst van deze avond zal GBK een aantal vragen stellen aan de verantwoordelijke wethouder(s).
Een volgende sessie zal worden gepland op het moment dat er meer feitelijke informatie door de gemeente wordt gegeven.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment