suatazerKAMPEN - PvdA-raadslid Suat Azer zal niet langer namens de PvdA in de Kamper gemeenteraad zitting nemen. Azer verklaart al enkele jaren moeite te hebben met het telkens moeten uitleggen van de landelijke politiek van de PvdA/VVD-regering. Hij benadrukt dat zijn keuze niets heeft te maken met de politiek van de Kamper afdeling.

Azer heeft ervoor gekozen van zijn recht gebruik te maken en zal zijn raadszetel meenemen en aansluiten bij de raadsfractie van Gemeentebelang Kampen. Fractie en bestuur van de Kamper PvdA betreuren deze keuze van Azer.

De PvdA Kampen heeft, op basis van de daarvoor geldende interne regels, Suat gevraagd zijn zetel terug te geven aan de PvdA. Overigens in het besef dat hij in 2014 met voorkeursstemmen in de raad is gekozen.

Fractievoorzitter Manfred Haveman: "Natuurlijk respecteer ik de keuze van Suat, maar ik ben er beslist niet blij mee. De landelijke politiek is ook regelmatig besproken in ons fractieteam. Ik denk dat, wanneer je verandering in je organisatie wilt omdat je het ergens niet mee eens bent, je dat het beste van  binnenuit kunt doen. Uiteraard wensen we als fractie en bestuur Suat al het goede toe en danken hem voor zijn inzet voor de Kamper PvdA van de afgelopen jaren. Wij zullen het raadswerk met een man en stem minder moeten doen."

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment