cuKAMPEN - Het bestuur van de ChristenUnie in Kampen stelt voor om Jan Willem Schutte te benoemen tot lijsttrekker van de ChristenUnie voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Dit voorstel wordt samen met de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma op 8 november 2017 aan de leden aangeboden.

De voorzitter van het bestuur en de selectiecommissie, Jan Peter van der Sluis, verklaarde blij te zijn dat Jan Willem bereid is deze taak op zich te nemen: “Jan Willem is een stevig persoonlijkheid, brengt veel kennis en ervaring mee en kan leidinggeven aan de nieuwe fractie.”

Sinds 2002 maakt Jan Willem deel uit van de raadsfractie van de ChristenUnie en heeft daar zijn sporen verdiend op diverse taakvelden binnen de gemeenteraad.

De visie van Jan Willem Schutte op de komende raadsperiode: “ik vind het belangrijk dat Kampen een gemeente blijft waar het goed wonen, werken en recreëren is, een gemeente waarin iedereen meedoet en de zorg krijgt die nodig is. Waar voldoende woningen in Kampen, IJsselmuiden en de kernen beschikbaar zijn, aandacht voor de wijken en de leefbaarheid van de kernen. In het belang van alle inwoners moeten de economische ontwikkelingen gefaciliteerd en gestimuleerd worden en daar wil ik me van harte voor inzetten.”

Wethouder Gerrit Jan Veldhoen en fractievoorzitter Johan Witteveen hebben zich niet beschikbaar gesteld voor een verkiesbare plek op de kieslijst. Zij zijn dan ook niet beschikbaar voor een plek in de raadsfractie.

Gerrit Jan Veldhoen geeft aan: “Ik heb geen ambitie om zitting te nemen in de gemeenteraad. Daar moet je dan een duidelijke invulling aan geven door je dan ook niet beschikbaar te stellen op de verkiezingslijst. Ik ben er van overtuigd dat Jan Willem Schutte met zijn enorme ervaring een uitstekende lijsttrekker en coach zal zijn.“

Johan Witteveen: “Ik vond het een voorrecht om naast mijn raadslidmaatschap ook fractievoorzitter te mogen zijn in de afgelopen 5 jaar. De laatste periode hebben we als partij ook nadrukkelijk ingezet op het enthousiasmeren en aantrekken van nieuwe mensen. Ik wil graag ruimte maken voor een nieuwe kandidaat met nieuwe ideeën, die samen met nieuwe mensen een vernieuwende koers gaat uitzetten. Ik heb hoge verwachtingen van deze groep enthousiaste kandidaten. De ChristenUnie is er klaar voor om nieuwe uitdagingen op te pakken”

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment