GemeenteraadsverkiezingenKAMPEN - Het bestuur van het CDA Kampen heeft de concept kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 bekend gemaakt. Huidig CDA-wethouder Geert Meijering was op 13 april door de leden al gekozen als lijsttrekker. Het betreft nu een voorstel van het bestuur over de plekken 2 tot en met 30 op de lijst. Voorzitter Alerieke van der Maat: "Ik heb er alle vertrouwen in dat er met deze lijst een goed en herkenbaar CDA-team staat".

De lijst bestaat uit ervaren kandidaten, zoals Jacolien van de Wetering en Hardy Wellenberg, maar ook nieuwe gezichten zoals dat van ondernemer Bart Jan Gardebroek. Hilde Palland en Cor Adema hebben zelf aangegeven niet meer beschikbaar te zijn voor nog een periode.

Het bestuur zegt er trots op te zijn dat van de eerste elf kandidaten 5 kandidaten jonger dan dertig jaar is. "Twee van hen staan op een verkiesbare plek, terwijl de andere drie met het oog op de toekomst de komende jaren ervaring op kunnen doen”, zegt Alerieke van der Maat.

Het voorstel voor de top van de lijst ziet er als volgt uit:

 1. Geert Meijering
 2. Janine de Kleine- Brink
 3. Jacolien van de Wetering-de Groot
 4. Jan Marskamp
 5. Hardy Wellenberg
 6. Gerben de Koning Gans
 7. Bart Jan Gardebroek
 8. Teunard Droog
 9. Steffen Hofstra
 10. Jeroen Pelleboer
 11. Anne Adema
 12. Cort Beckmann

De leden van het CDA Kampen beslissen op 28 november op de ledenvergadering over de definitieve lijst.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment