stadhuis1KAMPEN - De kandidatenlijst van de ChristenUnie Kampen voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 is door de leden vastgesteld. Volgens de fractie is het een lijst die vernieuwing en durf laat zien met veel nieuwe gezichten. Op de lijst staan 38 mannen en vrouwen.

Jan Willem Schutte is benoemd tot lijsttrekker van de ChristenUnie voor de gemeenteraadsverkiezingen in Kampen. Direct achter Schutte staan Martine Wiltjer-Rozema, Kees Posthumus, Lex Zweers, Harro Pruijssen, Geert Plender, Martha Wagteveld-Osborn, Gerjan Geertsma, Klaas van der Kolk, Erik van Raalte, Gerrinus Klooster en Erik Schilder. "Een mooie mix tussen ervaring en nieuwe inbreng”, aldus de fractie.

“De opdracht aan de selectiecommissie was om ambitieuze en bevlogen mensen te zoeken die ook een nieuwe generatie aanspreken. Daar is de selectiecommissie in geslaagd. Het is een brede en evenwichtige vertegenwoordiging van onze achterban. Ik ben enorm trots op deze lijst”, zegt voorzitter Jan Peter van der Sluis. “Er is een nieuwe generatie politici opgestaan waar ik veel vertrouwen in heb. Met deze lijst is de ChristenUnie klaar voor de toekomst”.

De ChristenUnie gaat ‘Samen voor waardevol Kampen’. Lijsttrekker Schutte: “Waardevol leven gaat erover dat we willen zorgen dat iedereen meetelt, we investeren in de toekomst van onze kinderen en staan voor een dienstbare overheid en veiligheid”.  

In de komende vier jaar wil de partij zich onder andere inzetten voor kwetsbare mensen, door zorg op wijkniveau te organiseren en mensen in moeilijkheden via één begeleider aan de hand te nemen. Duurzaamheid, zorg voor de schepping, is net als in het landelijke ChristenUnie-programma een hoofditem. Het is volgens de partij hoog tijd de energietransitie concreet vorm te gaan geven in Kampen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment