energiebank- Ingezonden door ChristenUnie Kampen -

KAMPEN - De ChristenUnie maakt zich zorgen over de vele mensen die hun energierekening niet kunnen betalen met alle gevolgen van dien. In Nederland zijn ruim 750.000 huishoudens die moeite hebben met de betaling van de rekening voor gas en elektriciteit. Ook in Kampen zijn er veel gezinnen met dat probleem.

Nu is er in Nederland een Stichting Energiebank die mensen helpt om hun energieverbruik blijvend omlaag te brengen en daarmee dus ook de energierekening.

De ChristenUnie vindt het van groot belang dat gezinnen in armoede hun energierekening kunnen betalen, duurzaam omgaan met energieverbruik en hun zelfredzaamheid vergroten. Het initiatief van een Energiebank kan bijdragen aan een reductie van CO2 en draagt dus ook bij aan een meer energieneutraal Kampen.

De ChristenUnie heeft op de Begrotingsvergadering van 9 november een motie ingediend waarin het college wordt verzocht om aansluiting te zoeken bij dit landelijke initiatief met als doel dat ook in Kampen een energiebank actief wordt. De fracties van SGP, CDA en GroenLinks steunen dit voorstel en dienen de motie samen met de ChristenUnie in.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment