kamperlijntjeboddeusKAMPEN - De fractie van de SP in Kampen wil dat de laatste trein van vrijdag- en zaterdagnacht blijft rijden. De partij heeft afgelopen maandag wethouder Veldhoen gevraagd het voornemen tot opheffen, van de laatste rit in het weekend, aan te kaarten bij de provincie die over het openbaar vervoer gaat.

Volgens fractievoorzitter Richard Boddeus is het van belang voor inwoners van Kampen dat de laatste trein blijft rijden in het weekend: "Een voorstelling, een feestje of familiebezoek  verderop in het land wordt, met het opheffen van de nachtelijke trein, nagenoeg onmogelijk om met het openbaar vervoer te bereizen. Het zou zonde zijn als een dergelijke voorziening opgeheven wordt. De laatste trein zit niet stampvol, wel voorziet het in een behoefte. Logisch is dat het college gaat pleiten voor het behoud van de laatste rit."

Het pleidooi, voor het behoud van de laatste rit, hoeft volgens Boddeus niet kansloos te zijn: "Sinds twee weken zijn we op de hoogte van het voornemen dat komend weekend al voor het laatst de laatste trein zal rijden om 1.02 uur. Met ons zijn tevens reizigersvereniging Rover en Rocov het eens dat de trein op het nachtelijk uur in stand moet blijven."

Vanaf 10 december is Keolis de nieuwe vervoerder op de verbinding tussen Kampen en Zwolle.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment