biobeursZWOLLE - Vandaag en morgen wordt in de IJsselhallen de Bio-beurs gehouden, de belangrijkste nationale trade-fair voor wie serieus zaken doet op de biologische markt. Naast een brede beursvloer is er een Foodplein met live-cooking en een programma met ruim 70 workshops en presentaties.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kampereiland4REGIO - Door de natte weersomstandigheden van de afgelopen periode stelt Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDDelta) de tweede controleronde op het onderhoud van sloten uit tot maandag 5 maart. De hercontrole - ook wel ‘herschouw’ genoemd - zou beginnen op maandag 15 januari.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

hersenstichtingcollecterenREGIO - Chaos in je hoofd na een bezoek aan een restaurant, elke dag de weg kwijtraken in je eigen huis of je geliefde niet meer herkennen. Voor de meeste mensen ondenkbare situaties.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

isalafoto kleinREGIO -  Zorgpartijen in en om Zwolle die betrokken zijn bij spoedzorg aan kwetsbare ouderen slaan de handen inéén en starten een proef. Inzet: Deze zorg zó goed regelen dat kwetsbare ouderen altijd de juiste zorg krijgen; thuis of in het ziekenhuis. Dan zijn tijdelijke opnamen niet meer nodig. Sleutels tot succes zijn de centrale rol voor de wijkverpleegkundige en deelname van acht zorgpartijen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

od ijssellandZWOLLE - Met ingang van 2018 laten de gemeenten en de provincie in de regio IJsselland vergunningen die bij hen worden aangevraagd, verzorgen door de Omgevingsdienst IJsselland. Vandaag, donderdag 11 januari, is de nieuwe dienst van start gegaan. Naast vergunningverlening voert de Omgevingsdienst IJsselland ook het toezicht en de handhaving op de vergunningen uit.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Foto ANPREGIO - Fijnstof en ultrafijnstof hebben mogelijk een groot risico voor de volksgezondheid en dat moet worden meegewogen in de onderzoeken naar de lage vliegroutes van Lelystad Airport. Die oproep werd dinsdagavond gedaan door microbioloog Sara Botschuijver tijdens een voorlichtingsavond georganiseerd door actiegroep Hoog Overijssel in Zwolle. 'Je weet gewoon niet wat de gevolgen zijn van dat lage vliegen. Dat moet eerst gemeten worden', zei ze na afloop van de avond.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 8036REGIO - De vele regen van de afgelopen dagen en het smeltwater heeft er voor gezorgd dat het water in de rivieren erg hoog staat. Dat levert mooie plaatjes op. Het was bijna file rijden op de dijk langs de IJssel. Er werd volop gefilmd en foto’s gemaakt. Maar hoe vriendelijk het zonnetje ook scheen, het was gemeen koud. De wind zorgde voor een gevoelstemperatuur van dik onder nul. Dus muts op sjaal om en handschoenen aan.

Foto's Alida Bosma

Foto's André te Velde

Schrijf reactie (0 Reacties)

winZWOLLE - Nieuwe ideeën opdoen over digitale toepassingen? In gesprek gaan over toepassingen voor uw bedrijf? Bezoek dan op donderdag 18 januari 2018 tussen 13.00 tot 16.30 de zesde editie van Winnovation bij Windesheim in Zwolle. Tijdens dit event presenteren derdejaars- en vierdejaarsstudenten van de opleiding HBO-ICT hun meest innovatieve digitale producten en diensten, waaronder creatieve applicaties, nieuwe games en originele platforms. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

isalafoto kleinZWOLLE - Isala Oncologisch centrum voerde onlangs voor het eerst een grote leveroperatie uit met een kijkoperatie. Waar normaliter bij een grote leveroperatie een grote snee onder de ribbenboog wordt gemaakt, zijn voor een kijkoperatie maar zes kleine gaatjes nodig. Dit zorgt onder andere voor minder pijn en minder complicaties bij de patiënt. De patiënt herstelt sneller van deze ingreep. Een belangrijke mijlpaal voor de behandeling van levertumoren.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Leen Verbeek de Flevolandse Commissaris van de Koning Foto Omroep Flevoland

REGIO - Protesten uit Gelderland en Overijssel zullen er niet toe leiden dat de opening van Lelystad Airport wordt uitgesteld. Dat denkt Leen Verbeek, de Flevolandse Commissaris van de Koning. Hij zei dat dinsdag tijdens zijn nieuwjaarsspeech.

Verbeek wees er vervolgens op dat ook regio’s buiten Flevoland kunnen profiteren van de ‘banenmotor’ die Lelystad Airport volgens de commissaris gaat zijn. 'In 2018 worden de laatste voorbereidingen gedaan voor de opening - in april 2019 - van het vliegveld Lelystad. De gebruikelijke, bijna rituele rimpelingen bij onze buurprovincies zullen dit naar mijn mening niet uitstellen.'

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

1112ZWOLLE - Een 27-jarige man is met brandwonden aan zijn gezicht overgebracht naar het Isala ziekenhuis in Zwolle  Hij werd tijdens het carbidschieten door een steekvlam geraakt. RTV Oost meldt dat de man een pijp had ingegraven met een elektrische ontsteker op afstand. Toen de ontsteker het niet leek te doen, keek het slachtoffer in de pijp. Op dat moment drukte iemand anders opnieuw op de ontsteker, die het toen wel deed.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

logo vogellanden algemeen

ZWOLLE - Ready to sport? Vogellanden organiseert op 17 januari aanstaande voor de 6e keer het Kemerink Sportevent. Dit jaar in samenwerking met Ready to sport. Maak kennis met verschillende sporten, zodat je het plezier van sport kunt ervaren. Vogellanden ondersteunt jou hierbij met sportmateriaal en je krijgt tips & tricks van andere (para-) sporters.  Ben jij 20 jaar of jonger? Maak jij gebruik van een rolstoel, heb je een prothese of heb je een andere lichamelijke beperking waardoor sporten soms een uitdaging is?

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Isala entree

ZWOLLE - De afgelopen twintig jaar is het aantal kinderen met één of meer positieve allergietests gestegen van 41 naar 49 procent. Dat blijkt uit onderzoek van kinderarts Paul Brand en Lukas Koet van het Isala Vrouw-kindcentrum. Koet en Brand bestudeerden de bloeduitslagen van 18.000 kinderen en vonden dus een gestage toename van allergische gevoeligheid in de bloedtests. Kortom, het immuunsysteem van kinderen verandert in de loop van de tijd. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

glasvezelREGIO - 61,7 % van de inwoners van de buitengebieden van Staphorst, Zwartewaterland, Steenwijkerland en delen van Zwolle en Kampen heeft een glasvezelabonnement afgesloten. Hiermee is ruimschoots voldaan aan de belangrijkste voorwaarde van RENDO, minimale deelname van 50%, om een glasvezelnetwerk aan te kunnen leggen. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

portofzwolleKAMPEN - In 2017 is op initiatief van de gemeenten Zwolle, Meppel en Kampen, samen de logistieke regio, door Arcadis onderzoek gedaan naar de kansen voor havenontwikkeling in de regio Zwolle. Uit het onderzoek komt naar voren dat er een potentiële vraag is naar 28 hectare watergebonden bedrijventerrein. Het college van B&W heeft besloten om de conclusies voor Kampen uit dit onderzoek  in 2018 nader te verkennen en de voor- en nadelen hiervan in beeld te brengen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Foto ANP2DEN HAAG - De strijd tussen voor- en tegenstanders van vliegveld Lelystad blijft voortduren. Alle betrokken partijen proberen tot op het laatste moment de politiek te beïnvloeden. Vandaag worden twee petities aangeboden aan Kamerleden én vanavond is het langverwachte debat met de nieuwe minister.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

nieuwjaarsduikREGIO - RTV Oost nodigt en daagt heel Overijssel uit om op maandag 1 januari 2018 deel te nemen aan de zesde RTV Oost Nieuwjaarsduik. Solisten, vrienden- en vriendinnengroepen, clubteams of bedrijventeams, iedereen is welkom. De RTV Oost Nieuwjaarsduik vindt dit jaar plaats bij de Oldemeijer in Hardenberg op 1 januari om 12.30 uur. RTV Oost zendt de duik live uit.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kerstzwZWOLLE - Kerst, de meest feestelijke periode van het jaar. Een tijd van ontspanning, vermaak en warmte. Wilt u in deze gezellige periode met u familie, vrienden of het gezin er op uit rondom kerst in Zwolle? Check eerst even www.kerstinzwolle.nl.

Na vijf succesvolle jaren is www.kerstinzwolle.nl ook dit jaar weer beschikbaar. De website geeft een overzicht van een veelzijdigheid aan activiteiten die in de tijd van kerst in Zwolle worden georganiseerd. De insteek voor de website is: 'Voor ieder wat wils' zoals kerstmarkten, lichtjestochten, concerten, kerstnachtdiensten, en nog veel meer. Alles is overzichtelijk samengebracht.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

isalafoto klein

ZWOLLE - Tijdens de feestdagen zijn er enkele aanpassingen in de bezoek- en openingstijden van Isala Zwolle 

- De bezoektijden op eerste en tweede kerstdag en nieuwjaarsdag zijn hetzelfde als op zondag: van 10.30 tot 12.00 uur, van 14.30 tot 17.00 uur en van 18.30 tot 20.00 uur.
- De bezoektijden op kerstavond en oudjaarsavond kunnen per verpleegafdeling verschillen. Informatie hierover is beschikbaar bij de verpleegafdeling.
- De poliklinieken, prikposten en Diagnosepunt zijn tijdens de feestdagen gesloten.
- De Spoedeisende hulp is, uitsluitend voor spoedgevallen, uiteraard open.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Noordeinde Reevedorp LC1

Tekst en beeldmateriaal Maarten van Gemert

NOORDEINDE - Begin vorige maand werd in Noordeinde een informatiebijeenkomst gehouden over het concept bestemmingsplan Reeve. Dat lag tot half november ter inzage. Onder de naam Reevedorp is er een nieuwe woonkern gepland in het Reevegebied bij Kampen dat direct aan de Oldebroeker woonkern Noordeinde grenst. Na de bijeenkomst diende gemeente Oldebroek een zienswijze. Op vier punten vraagt de Oldebroekse wethouder Westerbroek (RO) aandacht voor de belangen van Noordeinde bij Kamper wethouder Veldhoen (RO).

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)