215284914 329425982250489 2825742121206564699 n 1320499818

DOORNSPIJK - Elke zaterdag vanaf 31 juli 2021 t/m 21 augustus 2021 van 11.30 - 13.00 uur kunt u komen picknicken bij de Dierenhoeve Wessing aan de Schootbruggeweg 9 te Doornspijk.  Strijk met uw picknickkleedje neer in het weiland tussen de alpaca's. Na de lunch heeft u de mogelijkheid om alle dieren uit uw hand/bak te laten eten.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

trein

REGIO - In Overijssel heeft 88,2% van de inwoners de beschikking over openbaar vervoer in de nabije woonomgeving. Landelijk gezien ligt dat percentage op 91.9%. Dit blijkt uit de meest recente cijfers (2018) van het onderzoek naar de beschikbaarheid van openbaar vervoer dat is uitgevoerd door het Planbureau voor de Leefomgeving en CROW. Binnen Overijssel is de beschikbaarheid van openbaar vervoer (OV) in de grote steden beduidend hoger dan in het landelijk gebied. Lees het hele artikel in de Kennishub van Overijssel.

Schrijf reactie (0 Reacties)

P1130105

REGIO -  De coronapandemie had één lichtpuntje: we zijn veel meer gaan wandelen en fietsen! We gingen massaal de paden op, de lanen in. Er werden daarom ook tal van nieuwe routes ontwikkeld. Lees hier vakantietips over nieuwe themaroutes en wandelkaarten in de provincie Overijssel.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

whatsapp image 2021 06 29 at 19 30 58 3652779432

ELBURG -  De dames van het brocante winkeltje 'Feest der Herkenning' organiseren op zaterdag 31 julie van 10.00 tot 17.00 uur samen met museum Elburg een mooie en stijlvolle brocantemarkt in de kloostertuin van Museum Elburg. Er is muziek op vinyl en het museum Café is geopend voor een drankje met zelfgebakken taartjes.

Entreeprijs € 1,00; kinderen gratis.

Schrijf reactie (0 Reacties)

waterschaplogo l

REGIO - Waterschap Drents Overijsselse Delta verwacht geen problemen door het stijgende water op de IJssel. Het hoge water in de maand juli is zeer bijzonder en tegelijkertijd goed beheersbaar. Door de vele neerslag in het stroomgebied van de Rijn stijgt het water op de IJssel komende week nog verder, maar niet tot een verontrustend niveau, zo is de verwachting. Uiterwaarden zullen onderlopen en er worden extra dijkinspectie uitgevoerd op zogeheten zandmeevoerende wellen. Het waterschap zegt zoals gewoonlijk bij dit soort weersomstandigheden j alert te zijn en zal de weersverwachting nauwgezet volgen. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

provincie overijssel

REGIO -  Bedrijven in de MedTech-sector krijgen een Europese bijdrage, waardoor ze vaart kunnen maken. Met het REACT-EU programma helpt Europa de provincies Overijssel en Gelderland met investeren in een snel economisch herstel na COVID-19. Oost-Nederlandse bedrijven in de medische technologie, dragen met hun innovaties bij aan verbeteringen in de gezondheidszorg. Daar heeft heel Nederland baat bij.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

1851 cb41a46a65f6e52b24b83b358d5d5e67

Krijgen we deze zomer weer met fikse wespenplagen te maken? De wespenbestrijders van Beestjes Kwijt denken van wel, al zal de ernstige overlast pas later in de zomer plaatsvinden. “De natuur loopt gewoon een maand of anderhalf achter doordat het dit voorjaar lang koud bleef”, zegt wespenbestrijder Ted Debets van het Limburgse Deli Hygiënetechniek. “Daarom verwacht ik in augustus een explosie van wespen. Het wespenseizoen schuift gewoon op. We kunnen straks dus nog flink aan de bak!”

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

provincie overijssel

ZWOLLE -  De provincie Overijssel heeft de melding voor de eerste PAS-melder gelegaliseerd. Met deze melding geeft de provincie duidelijkheid aan de eerste ondernemer in Nederland over of hij wel of niet-vergunning plichtig is. In het verleden konden ondernemers een melding doen voor een zeer kleine toename van stikstof emissie. Door de uitspraak van de Raad van State van 29 mei 2019 is vastgesteld dat deze kleine toenames niet gemeld hadden moeten worden maar vergunning plichtig waren. In Overijssel gaat het om ongeveer 400 bedrijven die buiten hun schuld om nu een vergunning nodig hebben.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

post

ZWOLLE - De IJsselbiënnale is bijna een maand van start! Inmiddels hebben vele bezoekers kunnen genieten van de 27 kunstwerken langs de prachtige fietsroute door de IJsselvallei, gemaakt door gerenommeerde kunstenaars uit binnen- en buitenland. Naast deze buitententoonstelling biedt de IJsselbiënnale ook het podium aan cultuurmakers bij u in de buurt! 

Dit rijk gevarieerde programma bestaat o.a. uit theatervoorstellingen, concerten, tentoonstellingen, rondleidingen, leuke kijk- en doe opdrachten en nog veel meer. Voor enkele activiteiten is een aanmelding nodig, passend bij de coronamaatregelen.   

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail Mens Boom Dier Gouden Haas Fotograaf Ilja Lammers 01

Landschapskunstwerk De Groene Kathedraal en Werelderfgoedlocatie Schokland decor voor theatervoorstelling 

REGIO -  In augustus speelt het Almeerse theatergezelschap Gouden Haas de nieuwe voorstelling Mens Boom Dier op twee bijzondere buitenlocaties in Flevoland. Op 17 en 18 augustus vormt de tuin van UNESCO Werelderfgoedlocatie Schokland het decor voor deze poëtische en muzikale theatervoorstelling en op 21 en 22 augustus nodigt het gezelschap het publiek uit in het wereldberoemde landschapskunstwerk De Groene Kathedraal.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

fiets2

ZWOLLE -  De provincie Overijssel gaat, samen met een tweetal bedrijven, extra investeren in slimme fietsvoorzieningen in Overijssel. Eerder deze maand heeft het Europese Interreg Noordzeeregio programma hierop 50% subsidie toegezegd. De investeringen vinden plaats binnen het Europese project BITS (Bicycles and ITS). Het doel is om fietsen aantrekkelijker te maken door slimme fietsoplossingen toe te voegen aan de bestaande fietsinfrastructuur.

Lees hier meer over het BITS project...

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail Screenshot Pagina 2

REGIO -  Met de nieuwe routeapp Historische Routes Overijssel stel je zelf een route samen langs de plekken waar je de Tweede Wereldoorlog in onze provincie nog steeds kunt ontdekken. Wandel, fiets of rij langs voormalige werkkampen, raketlanceerbases en plekken waar tijdens de oorlog en bevrijding iconische foto’s zijn gemaakt. Op alle locaties die je bezoekt ontvang je via de app informatie over de verborgen oorlogsgeschiedenis, inmiddels opgegaan in het landschap.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

URK -  Het Eiland in de Verte is een muzikaal project dat eind juni 2022 op Urk in première gaat. Deze muzikale theaterproductie vertelt over een kantelpunt in de geschiedenis van het voormalige eiland Urk, namelijk de afsluiting en droogmaking van de Zuiderzee.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

zwemmen

ZWOLLE - Met 82% uitstekende zwemwaterlocaties bij de zwemplassen scoort Overijssel ruim boven het landelijk gemiddelde. Overijssel heeft momenteel 203 zwembaden en 42 officieel aangewezen zwemplassen die uit 51 zwemwaterlocaties bestaan. Provincie Overijssel is verantwoordelijk voor de controle op veilige en hygiënische zwemplassen en zwembaden in de provincie. De waterkwaliteit in de zwembaden voldoet bij ruim 9 op 10 aan de eisen.

 Lees het hele artikel in de Kennishub van Overijssel

Schrijf reactie (0 Reacties)

copei

REGIO - Voor steeds meer ondernemers is het moeilijk om aan personeel te komen. Ruim 40% van de ondernemers verwacht tekorten op de arbeidsmarkt. En dan gaat het niet alleen om de bouw- en technische branches, maar ook om horeca en retail. 1 op de 4 ondernemers wil het komende jaar daarom investeren in (het opleiden van) nieuw personeel. Dit blijkt uit de vierde peiling van het Ondernemerspanel in Overijssel. Meer dan 750 ondernemers uit Overijssel namen deel aan de meting in tot 2 juni 2021. Respondenten zijn ondernemers uit alle sectoren, met en zonder personeel.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

auto

ZWOLLE - Wie voor verlenging van het rijbewijs B/C/D een medische keuring moet ondergaan kan daarvoor terecht op woensdagmiddag 11 augustus in Wijkcentrum "De Pol", Gelijkheid 1, 8014 XC Zwolle-Zuid. Er zijn kosten aan verbonden.

Een afspraak maakt u (op werkdagen tot 17.00 uur) nu al via 06-10329560 of 06-20670105. Voor meer informatie zie www.rijbewijs-keuring.com.

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail MP CRUELLA FOTO 2 Copyright The Walt Disney Company 2021.jpg

DRONTEN - Terwijl het theaterseizoen van De Meerpaal richting het einde gaat en op 1 juli de geliefde cabaretier Peter Pannekoek op het podium staat, draait de bioscoop van De Meerpaal deze hele zomer volop! Dus; 1, 2, 3… ACTION! Zo vertoont De Meerpaal de gloednieuwe film ‘Cruella’(12+). Een dijk van een film met in de hoofdrol de Oscarwinnaar Emma Stone. De live-action film toont op een vernieuwende manier het verhaal achter een van de meest beruchte en modieuze schurken ooit: Cruella de Vil. Stone geeft een verrassend speelse twist aan Cruella’s kwaadaardige trekken. Een film die je gezien moet hebben!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail Foto Fashion Robert Westera

ZWOLLE - Op vrijdag 25 juni en zaterdag 26 juni is het zover; de voorrondes van Kunstbende Overijssel 2021 met beperkt publiek in Poppodium Hedon te Zwolle. Ruim 70 jongeren in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar zullen het beste uit zichzelf halen en Kunstbende Overijssel nodigt iedereen uit op om het jonge talent te supporten via de livestream die te volgen is via kunstbende.nl/overijssel-live.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

presentatie gortdroge wandelgids

REGIO - De Provincies Gelderland, Overijssel en Noord-Brabant vragen aandacht voor de Gortdroge Wandelgids. In de unieke gids staan wandelroutes langs problemen van droogte en verdroging maar ook met innovatieve oplossingen. Waterman Menno Bentveld ontving het eerste exemplaar namens de gedeputeerden van de betrokken provincies.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

certficaat

ZWOLLE  -  Gedeputeerden Eddy van Hijum en Roy de Witte namen op 15 juni beiden een certificaat Beste Bestuurder in ontvangst. Deze prijs, georganiseerd door het vakblad Binnenlands Bestuur, kwam tot stand met twee stemronden. Ten eerste moesten uit de twaalf provincies en een waterschap bestuurders worden voorgedragen vanuit de eigen organisatie. Daaruit ontstond een shortlist met kandidaten waar iedere bestuurder of BB-lezende ambtenaar kon stemmen in de tweede ronde. Zowel Eddy als Roy vielen in de prijzen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)