11728861 1876414525916361 5333083252808727166 oWEZEP - In 1992 startte Loco Radio op 1 november officieel in de Bog in Wezep. Nu, 25 jaar later, bedient de Loco Media Groep vanuit een eigen locatie in Wezep de gemeenten Oldebroek, Elburg en Kampen met radio- en televisie-uitzendingen en drie nieuwswebsites: Koggecourant (Kampen en omstreken), Locourant (Wezep en omstreken) en Bottercourant (Elburg en omstreken).

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

herfst engelse werk Annelies Feenstra

ZWOLLE -  Op zondag 29 oktober organiseert IVN Zwolle een excursie in het Engelse werk met als thema: beleef de herfst. Bomen hebben prachtige kleuren en laten hun smaakvolle vruchten vallen. Kruidige geuren komen je tegemoet en dan sta je plotseling oog in oog met een stinkzwam.  De ene dag raast een storm over het land, je hoort de wind gieren door de bomen. De andere dag is het juist heel stil en mistig en is er tijd voor loslaten en aandacht. De herfst is het seizoen van uitersten. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

logo blauwned

REGIO - Treinreizigers in Overijssel hoeven niet meer in en uit te checken bij een overstap tussen verschillende regionale vervoerders. Vanaf 10 december 2017 heeft de reiziger de keuze uit twee OV-chipkaartpoortjes en -palen: één voor de NS en één voor alle Overijsselse regionale treinen van Arriva en Keolis Nederland. Met deze maatregel zorgen Gedeputeerde Staten van Overijssel voor meer reisgemak in het openbaar vervoer, door een ‘single check-in check-out’ voor de treinreizigers op alle regionale treinlijnen. Daarnaast hebben Gedeputeerde Staten besloten het opstaptarief (basistarief), bij een overstap tussen regionale treinen en bussen, te laten vervallen. Dit geldt ook op de treintrajecten die doorlopen in Drenthe (Coevorden-Emmen) en Gelderland (Zutphen-Lochem).

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

provinciehuis3 kleinZWOLLE - Kleine evenementen versterken de lokale saamhorigheid en maken van Overijssel een aantrekkelijke provincie. Organisatoren van deze evenementen komen ook in 2018 in aanmerking voor een financiële ondersteuning. Het gaat om kleinere evenementen die onderscheidend zijn en passen bij specifieke kenmerken van de streek. De organisatoren kunnen vanaf 16 oktober tot en met 6 november 2017 een aanvraag indienen. Het aanvraagformulier staat HIER.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

selectieZWOLLE - De verkiezing 'Ondernemer en Starter van het Jaar Regio Zwolle' vindt plaats op donderdag 14 december. Tijdens het Regio Zwolle Congres worden deze ondernemersprijzen uitgereikt. De ondernemer die onder andere het beste scoort op ondernemerschap, financiën, personeelsbeleid, groei, binding met de regio, innovatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen wint de prijs.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Foto Omroep GelderlandDEN HAAG - De berekeningen die zijn gedaan voor de milieueffectrapportage (MER) voor Airport Lelystad kloppen niet. Dat schrijft staatssecretaris Dijksma aan de Tweede Kamer.  In de invoergegevens zitten fouten waardoor de uitkomsten niet kloppen. Volgens de staatssecretaris moeten die fouten eerst hersteld worden, zij verwacht niet dat het grote gevolgen zal hebben.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DOES GEK Logo 2017 RGB 845x321

ZWOLLE -  Doe’s Gek is een nieuw evenement dat van vrijdag 27 tot en met zondag 29 oktober wordt gehouden in de IJsselhallen in Zwolle door de organisatoren van het wel bekende Lego World, maar dan nog groter! Een evenement waar kinderen kunnen spelen, kunnen ravotten, kunnen dromen, kunnen fantaseren, kunnen dansen en kunnen leren. Ruim 15.000 m² kinderplezier onder één dak en dat alles voor één prijs. Lego is ook weer een groot onderdeel van dit evenement. Lego vereniging de “Bouwsteen” vult maar liefst 5.000 m2 met Lego bouwwerken, bouwtafels en speeltafels! Het Lego thema wordt neergezet vóór en dóór de makers.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

logo breidagen ijsselhallen 300x144

ZWOLLE -  In IJsselhallen Zwolle kun je op vrijdag 20 oktober terecht voor het grootste brei- en haakevenement in de Benelux. De Nederlandse Breidagen staan volledig in het teken van breien, haken, vilten, spinnen en aanverwante handwerkdisciplines. Voor de derde keer worden deze Nederlandse Breidagen in de IJsselhallen georganiseerd. Een marktgedeelte met meer dan 60 winkels waar je uitgebreid kunt shoppen en waar de beste brei- en haakwinkels van Nederland en België aanwezig zijn. Daarnaast zijn er vele workshops waarbij je kunt kiezen uit echte verdieping in de lange workshops, of het snel leren van een nieuwe techniek in de korte workshops.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Foto Omroep G elderlandDEN HAAG - Een meerderheid van de partijen in de Tweede Kamer is voor het openen van Lelystad Airport in 2019. Ook als dat betekent dat er laag gevlogen wordt over delen van Overijssel en Gelderland. Ook CDA en D66 hebben zich daar in het debat over uitgesproken. In 2023 zou het luchtruim opnieuw ingedeeld kunnen worden, tot die tijd zullen omwonenden zeker overlast hebben.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

glasvezelkabel pixabayREGIO - Vanaf vandaag kunnen bewoners van 6.500 adressen in de kop van Overijssel zich inschrijven voor een glasvezelaansluiting. Vandaag ondertekenen RENDO, CIF, de gemeenten Kampen, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland, Zwolle en bewonersinitiatief BB-NoW hiervoor een convenant.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

0174c47ae69f8dcaa9ce99046366e4e7c5d7810d

ZWOLLE - De geboorte van een baby is een bijzondere periode in het leven. Tegelijkertijd komt er ook van alles bij kijken; de zwangerschap, de bevalling en de tijd daarna. Daarom organiseert Isala Vrouw-kindcentrum op zaterdag 30 september een kraammarkt voor zwangeren en jonge gezinnen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

provinciehuis BREGIO - De provincie Overijssel wil haar inwoners op een interactieve manier laten zien wat de provincie allemaal doet en wat haar rol is binnen de democratie. Op zaterdag 9 september wordt daarvoor het Provincie Festival gehouden in en rondom het provinciehuis in Zwolle. Er zijn activiteiten en optredens voor jong en oud.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

eilandbrug3RWSREGIO - Rijkswaterstaat voert maaiwerkzaamheden uit langs de N50. Ook worden er onderhoudswerkzaamheden aan de Eilandbrug uitgevoerd. In verband daarmee is de N50 tussen Kampen en knooppunt Emmeloord in beide richtingen afgesloten van vrijdag 8 september 21.00 uur tot zaterdag 9 september 08.00 uur. Tevens zijn enkele op- en afritten en verbindingswegen afgesloten.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

balgstuwENS - Rijkswaterstaat sluit dinsdag 5 september van 07.00 tot 18.00 uur de stormvloedkering Ramspol tussen Ens en Kampen. Dit is nodig om de kering, ook bekend als balgstuw, te kunnen testen en inspecteren voordat het stormseizoen begint.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

botter2ELBURG – Van donderdag 7 tot en met zaterdag 9 september staat Elburg in het teken van de Botterdagen en Open Monumentendag. Dit jaar is het thema: Boeren, Burgers en Buitenlui. Het driedaagse evenement heeft een divers programma voor jong en oud. Waaronder de vlootschouw op donderdagavond, de bedrijvenwedstrijd op vrijdag en markten, optredens, exposities, rondleidingen en vaartochten op de zaterdag.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

smartmobilityREGIO - De provincie Overijssel wil werkzoekenden graag aan het werk helpen. Daarvoor is het project ‘Aan het werk met Smart Mobility’ opgezet. Op donderdag 14 september vindt daarover een informatiemiddag plaats.

In het project ‘Aan het werk met Smart Mobility’ hebben de provincie Overijssel, de Overijssele gemeenten, Werkplein en UWV de handen ineen geslagen. Aan werkzoekenden wordt een opleidings- en werkervaringstraject aangeboden van in totaal zes maanden. In deze periode worden deelnemers klaargestoomd voor een baan gerelateerd aan Smart Mobility binnen de overheid of het bedrijfsleven in Overijssel.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

office 620817 960 720ZWOLLE - Wie verdient de titel Ondernemer van het Jaar en wie de titel Starter van het Jaar 2017? Met uw aanmelding treedt u of uw favoriete ondernemer in de voetsporen van een indrukwekkende lijst innovatie-iconen en succesvolle starters. De winnaars worden op donderdag 14 december bekend gemaakt tijdens het Regio Zwolle Congres in theater De Spiegel in Zwolle.

Tot 1 oktober 2017 kunt u ondernemers of uzelf als ondernemer aanmelden via www.ondernemersprijsregiozwollecongres.nl.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

atseaREGIO - Voor ondernemers uit Kampen, Dronten en Zwolle in Bedrijf is er op maandag 4 september bij bar en restaurant At Sea aan de Drontermeerdijk een netwerkbijeenkomst. Er is een proeverij en een borrel en de ondernemers maken deze avond op ontspannen manier kennis met andere ondernemers in een van de vier beschikbare bootjes van At Sea. Tijdens de boottocht houdt iedere ondernemer een korte pitch.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Foto Janique ten Hove Het IJssel duo Duo RemixREGIO - Tijdens het Mega Piraten Festijn dat op vrijdagavond 1 september in Oldebroek wordt gehouden, zal het IJsselduo uit Kampen op het podium staan. Bij het muzikale rondje door de regio sluiten ook het Duo Remix en Janique ten Hove uit Oldebroek aan.

Vorig jaar waren zij ook te gast in de grote tent aan de Stouwdamsweg in Oldebroek. 

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

20776376 252238865283495 6039581758894450148 o

OOSTERWOLDE – Dit jaar wordt op 2 september de groots opgezette regionale motortoertocht georganiseerd met vertrek uit Oosterwolde. Iedere motorrijder is van harte welkom. Gezelligheid staat voorop, dat is zeker. Het is een ontmoetingsdag geworden voor motorrijders in alle regio's . Tijdens de rit zijn er een aantal stops, om te tanken, te roken, koffie met gebak te nuttigen, en na 140 km staat een koud en warm buffet klaar.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)