foto kinderen springen in zwemplas

REGIO - De inwoners van Overijssel kunnen kunnen onbezorgd gaan zwemmen. Uit de cijfers van het European Environment Agency (EEA) blijkt dat de zwemwaterkwaliteit in Overijssel nog steeds erg goed is. 82% van de zwemwaterlocaties valt zelfs in de hoogste klasse en is van uitstekende kwaliteit.

In het 8e Overijssels Feit van 2017 kunt u lezen dat van de 49 zwemwaterlocaties in Overijssel er 48 voldoen aan de Europese norm en dat de waterkwaliteit op 40 locaties als uitstekend wordt gekwalificeerd.

Schrijf reactie (0 Reacties)

RTVHattem tweetREGIO - Op de website van omroep RTV Hattem lezen we dat de Hattemer publieke lokale omroep er mee stopt. Het bestuur van RTV Hattem geeft in een korte schriftelijke verklaring aan dat er meerdere oorzaken zijn, waarbij huisvestingsproblematiek een zwaarwegende oorzaak zou zijn. De publieke lokale omroep van Hattem bestond 20 jaar. Men ligt al een tijdje in de clinch met gemeente en De Marke over de huur van de studio onderkomens van de omroep.

De omroep moest al een TV studio inleveren bij De Marke en dient per 1 augustus ook de radio studio in hetzelfde gebouw verlaten te hebben.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

molecatena 0REGIO - Op zondag 2 juli van 14:00 uur tot ca. 16:00 uur organiseert IVN Zwolle e.o. een wandelexcursie langs de beken en sprengen van Landgoed Molecaten in Hattem,

Wandelend langs de waterlopen op het landgoed, valt er heel wat te ontdekken. De natuurgidsen wijzen op bijzondere natuurverschijnselen waar je anders aan voorbij zou lopen: waar komt het water vandaan, welke insecten huisvest een boom, wat valt er te ruiken enz.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Minder treinen door stakingZWOLLE - Treinreizigers moeten maandag rekening houden met vertraging. Vakbond FNV Spoor roept machinisten en conducteurs in Zwolle en Den Haag op het werk neer te leggen. Verwacht wordt dat die acties gevolgen hebben voor het treinverkeer in heel Nederland.

De NS schrijft op haar website dat het nog onduidelijk is hoeveel machinisten en conducteurs gehoor geven aan de oproep om het werk neer te leggen. Volgens FNV rijden vanaf Den Haag Centraal en Zwolle in de ochtendspits geen of minder treinen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

wandelingen

ELBURG - Museum Sjoel Elburg organiseert in de maanden juli en augustus op zaterdag ‘ Open Joodse Wandelingen’ door het centrum van Elburg. Data: 1, 8, 15, 22 en 29 juli / 5, 12, 19 en 26 augustus

Onder leiding van deskundige en enthousiaste gidsen wandelen de deelnemers vanaf de voormalige synagoge in de Graaf Hendriksteeg naar de fraaie joodse begraafplaats en verder langs panden waar ooit joodse Elburgers hebben gewoond. Tijdens de wandeling worden de vaak aangrijpende verhalen verteld over het wel en wee van deze bewoners.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

gkbmed

ZWOLLE - Als er één muziekstijl is die met beide benen in de realiteit van het leven staat, dan is het wel de blues. En er zijn weinig artiesten met zoveel levenservaring als Glenn Kaiser; veteraan van de Resurrection Band en nu de spil in zijn eigen Glenn Kaiser Band. De bluesformatie komt voor een zomeroptreden op 19 juli naar Hedon in Zwolle.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie11ZWOLLE -  Een 6-jarig meisje uit Zwolle raakte op vrijdagavond 9 juni gewond bij een aanrijding op de rotonde Burgemeester Roelenweg en de Pannenkoekendijk. Vermoedelijk werd het meisje, dat achter haar moeder aan fietste, over het hoofd gezien door de 60-jarige buschauffeuse toen deze afsloeg richting de Pannenkoekendijk.

Het meisje had enkele schaafplekken en werd voor controle door het ambulancepersoneel met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

steenmarterZWOLLE / KAMPEN - In verschillende media zijn recentelijk berichten verschenen over het beheer van de steenmarter in Overijssel. De feiten over hoe de provincie om gaat met de steenmarter zijn daarin niet goed weergegeven. Zo melden de kranten dat de steenmarter in heel Overijssel mag worden gevangen. Dit is niet het geval.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Schrijf reactie (0 Reacties)

isala 2

ZWOLLE - ​Isala wil luisteren naar de patiënt. Dat doet het ziekenhuis al op verschillende manieren, denk aan patiënt tevredenheidsonderzoeken, spiegelgesprekken en nu ook via een online klantenpanel.

Deelnemers van dit klantenpanel ontvangen meerdere keren per jaar een vragenlijst over onderwerpen die spelen binnen Isala. Aan het eind van ieder onderzoek deelt Isala de resultaten op de website www.isalapanel.nl.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Waterschap2REGIO - Het Waterschap Drents Overijsselse Delta maait daar waar nodig waterbodems en oevers van sloten, weteringen en kanalen eerder dan normaal. Omdat de winter aan de zachte kant was, is de temperatuur van het water in vergelijking met een ‘normaal’ jaar relatief hoog. Daardoor is op diverse plaatsen al begroeiing ontstaan.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

puntersELBURG - Elk jaar tijdens het pinksterweekend organiseert visserijvereniging ‘Ons Belang’ uit Elburg haar puntervisserijweekend. Punters zijn eikenhouten zeilscheepjes tot negen meter bedoeld voor het vissen net onder de kust. Op vrijdagavond 2 juni vertrekken om 20.00 uur zo’n 10 punters vanaf de visafslag aan de haven om langs de voormalige kustlijn van de Zuiderzee (Veluwemeer en Drontermeer) het hoekwant uit te zetten, net zoals dat vroeger gedaan werd.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

geweldZWOLLE / KAMPEN - Bent u actief als vrijwilliger in Zwolle of Kampen? Dan nodigt de gemeente Zwolle u graag uit voor de thema-avond ‘horen, zien en zwijgen?’ op donderdag 1 juni 2017. Als vrijwilliger deel uitmaken van een vereniging of maatschappelijke organisatie is belangrijk voor het sociale netwerk van veel mensen in Zwolle en Kampen. Een plek waar mensen door alle lagen en leeftijden van de bevolking met elkaar verbonden worden. In zo’n sterk sociaal netwerk is het van belang om samen voor veiligheid te zorgen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Elburgstraatje metOlga

ELBURG - Van donderdag 29 juni tot en met zaterdag 1 juli 2017 vindt het Klassieke Muziek Festival Elburg plaats op twee historische locaties in de vestingstad: de Grote Kerk en de Kloostertuin van het voormalig Agnietenklooster. De concerten worden uitgevoerd door The Bach Orchestra of the Netherlands en solisten, onder leiding van dirigent Pieter Jan Leusink.

De Elburgse dirigent Pieter Jan Leusink ziet een grote droom in vervulling gaan met de eerste editie van het Festival Klassieke Muziek. „Ik liep al een tijd rond met het idee om een muziekfestival te organiseren in het fraaie voormalige Zuiderzeestadje en tevens mijn woonplaats. We reizen heel Nederland door met klassieke programma’s, maar juist Elburg, mijn geboorteplaats biedt de passende sfeer. Het moest er nu toch eens van komen.” De historische binnenstad, met haar rijke historie, vormt een prachtig toneel voor het festival. Het stadje ademt nog steeds de sfeer van de middeleeuwen. Veel van haar karakteristieke elementen zijn in de tijd bewaard gebleven.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ovpREGIO - Als blijk van waardering voor de enorme vrijwillige inzet in Overijssel reikt de provincie Overijssel op vrijdag 30 juni in het provinciehuis van Zwolle de Overijsselse Vrijwilligersprijs uit. U kunt nu mensen nomineren waarvan u vindt dat die in aanmerking komen voor deze prijs.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

zomerondernemer2ZWOLLE - Jongeren tussen de 15 en 22 jaar kunnen in de regio Zwolle tijdens het project ZomerOndernemer ervaren hoe het is om te ondernemen. ZomerOndernemer start op 25 juli. Onder begeleiding van professionele trainers starten de deelnemers een eigen bedrijf. Ze ontvangen een startkapitaal en zijn verzekerd. Deelname is gratis.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

provinciehuisAREGIO - De Provincie Overijssel geeft een impuls aan kleine culturele initiatieven in de provincie met het instellen van een eigen fonds bij het Prins Bernhard Cultuurfonds: Kleine Culturele Initiatieven Provincie Overijssel (KCIPO). Voor de komende vier jaar, vanaf nu tot 2020, is er door de provincie 595.000 euro beschikbaar gesteld.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

zJ3gfH L

ZWOLLE - De natuurgidsen van het IVN Zwolle nemen u op zaterdag 29 april mee op een buitengewoon mooie en afwisselende tocht langs drie Landgoederen : ieder met een geheel eigen geschiedenis, parkaanleg en sfeer. Tussendoor is het genieten van 'Holland in bruidskleding', want de polders,weteringen, een oude zeedijk, een dijkstoel en 'nieuwe'natuur, alles is  in 'voorjaarskostuum'. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Dirk Jan Grootkarzijn LocoFM foto Omroep GelderlandREGIO -  Verschillende omroepen en gemeenten op de Noord-Veluwe zien niets in een fusie tot een streekomroep. Dat zeggen bestuurders van de omroepen in Nunspeet, Elburg en Oldebroek. Daarbij worden ze gesteund door hun gemeenten.

De omroepen willen niet dat de eigenheid van hun lokale omroep verdwijnt. 'Een stel stropdassen in Hilversum kan wel bedenken dat wij in een streekomroep moeten die een gebied bestrijkt van Elburg tot Raalte, maar wij maken lokale verhalen uit onze gemeente en daar zitten ze in Raalte niet op te wachten', reageert Bert-Jan Dokter van de lokale omroep in Oldebroek.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ZWOLLE - In het prachtige oude stadspark het Engelse werk vindt zondag 23 april ‘s middags een voorjaarswandeling van IVN plaats. De lente is inmiddels losgebarsten en in het Engelse werk kun je dat overal zien, voelen, ruiken en horen.Gestart wordt om 14.00 uur. vanaf het verzamelpunt op de parkeerplaats bij uitspanning Het Engelse werk, Het Engelse werk 4.

Vooraf aanmelden is niet nodig. Een vrijwillige bijdrage voor het IVN wordt op prijs gesteld.

Schrijf reactie (0 Reacties)