provincie overijssel

ZWOLLE - De provincie Overijssel wil samen met organisaties en inwoners letterlijk in beweging komen. Het idee is dat iedereen kan bewegen op zijn of haar eigen niveau en met een eigen doel. Om dit te stimuleren gaat op 5 oktober de subsidieregeling ‘Samen voor Elkaar’ van start.

De provincie daagt sportclubs, buurtverenigingen, gemeenten en inwoners uit om met nieuwe initiatieven te komen die zich richten op gezond leven en bewegen, maar ook op het stimuleren van noaberschap. Organisatoren kunnen tot en met 9 november 2018 aanvragen indienen.

Een leven lang bewegen

Gedeputeerde Bert Boerman, verantwoordelijk voor mobiliteit, water en sociaal kwaliteit in Overijssel: “Bewegen is niet alleen belangrijk voor de gezondheid. Je ontmoet er ook nieuwe mensen mee en het is een mooie kans om je eigen talent te ontwikkelen. Dat kan door het beoefenen van een sport. Maar in beweging zijn, kan ook door het organiseren van een activiteit waar anderen aan deel kunnen nemen. Verschillende inwoners, organisaties, verenigingen, overheden en bedrijven zetten zich hier actief voor in. Die partijen en kennis willen we met elkaar verbinden. Dus niet ieder voor zich, maar juist elkaar inspireren en stimuleren tot nieuwe ideeën en initiatieven. Zo ontstaat er een groot en breed aanbod voor alle Overijsselaars om in beweging te komen en in beweging te blijven. Een leven lang.”

Een initiatief indienen

Voor het jaar 2018 stelt de provincie een budget van € 300.000,- beschikbaar voor maatschappelijke initiatieven. De maximale subsidie is 3.000 euro per initiatief. Meer informatie over de subsidieregeling is beschikbaar op de website van de provincie: www.overijssel.nl/samenvoorelkaar.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment