breien

ZWOLLE - In navolging van het breien is ook haken de laatste jaren zeer populair geworden. Tijdens de Brei- en Haakdagen op 19 & 20 oktober 2018 in de IJsselhallen te Zwolle is deze hobby dan ook niet meer weg te denken. Het evenement biedt een unieke brei- en haakbeleving. Er zijn 90 internationale standhouders met uitsluitend brei- en haakgerelateerde producten. Voor wie zijn vaardigheden wil verbeteren worden workshops en Masterclasses georganiseerd.

Bijzonder en uniek dit jaar is de komst van de Stylecraft Blogstars uit Engeland, een aantal bekende ontwerpsters die bloggen over hun ontwerpen en over haken in het algemeen. De beurs speelt hiermee in op de toegenomen populariteit van het haken. De blogstars geven een aantal workshops en er is een speciaal Blogstar-plein, waar je de dames kunt ontmoeten voor een Meet & Greet.

Naast de speciale aandacht voor het haken is er uiteraard ook op het gebied van breien genoeg te zien en te doen. Met drie hallen, 5.000 bezoekers, meer dan 90 standhouders uit binnen- en buitenland en dagelijks 30 workshops en demonstraties is dit het grootste wol-evenement van Nederland. Een vast onderdeel van de Brei- en Haakdagen is de gratis toegankelijke garenproeverij. Hierbij kun je breien met nieuwe en bijzondere garens zoals yak, mohair, 100% schapenwol en zijde. Er is een ruilbox waar je je eigen overgebleven bolletjes kunt omruilen voor ‘nieuwe’ bollen uit de voorraad van iemand anders.

Ook zijn er diverse boek- en patroonlanceringen. Zo brengt Wol & Co een nieuw sokkenboek uit. Carla Meijsen van The Dutch Knitters presenteert, vers van de pers, haar nieuwe boek ‘Magische Motieven’ met daarin uitleg over een rekenkundige ontwerpmethode uit Letland voor het maken van geometrische motieven.

Door de jaren heen is de beurs een niet te missen evenement geworden voor enthousiaste breiers en hakers, maar daarnaast is het ook een ontmoetingspunt voor ontwerpers, designers en bloggers. Er zijn dan ook opnieuw veel bekende breiers en hakers aanwezig uit binnen- en buitenland, zoals de Belgische Annelies Baes wiens ontwerpen verschijnen in gerennomeerde bladen als Inside Crochet en Simply Crochet. Een van de weinige mannen in de handwerkwereld is Dendennis. Hij is aanwezig voor een meet & greet met zijn fans en er verschijnt een nieuw Amigurumi haakboek van zijn hand. Uit Zwitserland komt een topontwerpster en docent in dubbel breien, Meret Bützberger. De talentvolle Nederlandse ontwerpster Natasja Hornby (Moonstruck Knits) geeft voor de allereerste keer een (inmiddels uitverkochte) workshop over mozaïek breien. Christelle Nihoul komt uit Wallonië en geeft workshops op meerdere Europese wol festivals. In Zwolle zal ze lesgeven in het Brioche-breien en ‘verkorte toeren’.

Voor het volledige programma verwijzen wij u naar de website www.breidag.nl.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment