REINDERS

ZWOLLE - IVN- afdeling Zwolle e.o. organiseert op zondag 21 oktober as. een excursie op de Lemelerberg. De Lemelerberg zit vol hoogteverschillen door heuveltjes, begroeiing, wallen en kuilen. De jeneverbes hoort hier van nature thuis en geeft het heidelandschap zijn aparte karakter. Verder komen we aangeplante grove dennen en vliegdennen tegen en lopen we langs fraaie eiken strubben en door zandverstuivingen. De variatie in begroeiing en de grote rust die er heerst zorgen voor een rijke vogelstand.

Tijdens de excursie wordt gekeken naar de dynamiek en het  ontstaan van het landschap.Hoe kan het behouden worden? ‘Wat er leeft op de Lemelerberg’, en ‘welke natuurverschijnselen, die kenmerkend zijn voor de tijd van het jaar’ zijn er?

De excursie, van circa 5 km, begint om 14.00 uur en duurt ongeveer 2 uur. De start is bij het parkeerterrein aan de Ledeboerweg in Lemele. Dit parkeerterrein is het beste te bereiken door tegenover café Bergzicht in Lemele, ongeveer 450 meter de Ledeboerweg in te rijden. Aan de rechterkant ligt dan het parkeerterrein, bij het startpunt van de gemarkeerde wandelroutes.

Nadere inlichtingen kunnen worden verstrekt door Wim van Bruggen, tel. 038-4531939.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment