FONDS

ZWOLLE - Zaterdag 30 maart is het zover; de voorronde van Kunstbende Overijssel in Hedon Zwolle. Ruim 300 jongeren in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar zullen strijden om die felbegeerde plek in de finale. Kunstbende Overijssel nodigt iedereen uit voor deze bijzondere dag om te genieten van al het moois dat het jonge Overijsselse talent te bieden heeft. Met als opening een optreden van Kunstbende 2018 winnaars Micah & Julia én een speciale uitreiking door bestuurslid Henk Jan Meijer van het Prins Bernhard Cultuurfonds belooft het een bijzondere dag te worden.

 

Een greep uit het jonge talent dat te zien zal zijn; Maartje Sanders (18 jaar, Enschede) doet al jaren achter elkaar mee met Kunstbende. In het laatste jaar dat ze mee kan doen, heeft ze zich aangemeld voor maar liefst drie verschillende categorieën. Marit Greevink (12 jaar, Almelo) is dit jaar de jongste deelnemer. Jill Huijser (15 jaar, Deventer) en Hannes Holl (18 jaar, Deventer) zijn door de DJ Selectieronde heen gekomen en door naar de voorronde en Lucas Snijder (17 jaar, Zwolle) gaat opnieuw voor de winst in de categorie Film.

Binnen een dagvullend programma van 12:30 – 20:15 uur strijden deelnemers op drie verschillende podia in de categorieën  Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Alles kan en alles mag op de voorronde, zolang de act maar zelf bedacht en zelf gemaakt is. De 1e prijswinnaars van de Voorronde mogen hun talent opnieuw laten zien bij de Landelijke Finale op 29 juni in Amsterdam.

Het evenement, met gratis entree, opent om 12:30 uur waarbij Overijssels én Landelijk Kunstbende winnaars uit de categorie Muziek: Micah & Julia, hun winnende nummer “Hometown” zullen spelen. Bestuurslid Henk Jan Meijer van het Prins Bernhard Cultuurfonds zal een cheque uitreiken aan de organisatie wegens het mede mogelijk maken van Kunstbende Overijssel 2019 door het fonds.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment