waterschaplogo l

REGIO - Met de start van het buitenzwemseizoen is Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) ook weer begonnen met het controleren van de waterkwaliteit van de zwemplassen in zijn werkgebied. Hierbij wordt onderzocht of de kwaliteit van het water voldoet aan de wettelijke normen en richtlijnen. In de zomermaanden controleert het waterschap iedere twee weken deze wateren. Het zwemseizoen duurt tot dinsdag 1 oktober.

Waarop wordt onderzocht?

De zwemplaatsen waarvan de waterkwaliteit wordt gecontroleerd, zijn door de provincies Drenthe en Overijssel aangewezen als officiële open zwemwateren. Er wordt onder meer gelet op troebelheid, geur, kleur en zuurgraad van het water. Ook is het belangrijk dat er geen verontreiniging met olie, vuil of ongewenste bacteriën voorkomt én wordt nauwlettend de aanwezigheid van blauwalgen in de gaten gehouden.

In de Agnietenplas in Zwolle zijn blauwalgen helaas al tot bloei gekomen. Hierdoor is door de provincie Overijssel op dit moment een negatief zwemadvies ingesteld.

Altijd actueel zwemadvies

De waterkwaliteit van de officieel aangewezen zwemwateren in Nederland – dus ook die het werkgebied van WDODelta - is digitaal inzichtelijk op de website zwemwater.nl en via de Zwemwater App. Deze is te downloaden in de stores van Android en Apple.

Vragen, klachten, informatie

Voor vragen, klachten of informatie kan contact worden opgenomen met de zwemwatertelefoon van de provincie Drenthe (0592 – 36 55 55) en de provincie Overijssel (038 - 42 52 423).

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment