Isala entree

ZWOLLE - Stichting Dupuytren Nederland organiseert op donderdag 12 september 2019 in samenwerking met Isala een informatieavond over de ziekte van Dupuytren. Verschillende specialisten vertellen over de ziekte van Dupuytren, mogelijkheden voor behandeling, de behandeling na een ingreep of operatie en onderzoek naar deze aandoening.

 

Wat is de ziekte van Dupuytren?

De ziekte van Dupuytren komt vooral voor in de handen. Er groeit een harde streng bindweefsel in de handpalm waardoor de vingers kromtrekken. De vingers kunnen vervolgens niet meer gestrekt worden. De ziekte wordt daarom ook wel 'koetsiershanden' genoemd. De aandoening kan ook voorkomen in de voeten en heet dan ziekte van Ledderhose. Het is een veelvoorkomende aandoening: maar liefst één op de vijf mensen boven de 50 jaar oud heeft in meer of mindere mate Dupuytren.

Waarom een informatieavond?

Over de diagnose en de behandeling van de aandoening bestaat – onder andere bij huisartsen – nog wel eens verschil van inzicht. Soms wordt de aandoening niet herkend als zodanig, andere keren wordt er aangeraden om een behandeling uit te stellen, terwijl dat niet in alle gevallen de beste optie is. Om die reden is goede voorlichting aan patiënten met Dupuytren belangrijk. Het programma is zo opgezet dat tijdens de bijeenkomst aanwezige specialisten uw vragen willen beantwoorden.

Programma

Het programma voor de informatieavond is als volgt:

  • Ziektebeeld Dupuytren, een overzicht door Dr. Dieuwke Broekstra, Onderzoeker Plastische chirurgie UMC Groningen
  • Update over behandelmethode door Prof. Dr. Paul Werker, Plastisch chirurg UMC Groningen
  • Behandeling van de ziekte van Dupuytren door Dr. Annet van Rijssen, plastisch en handchirurg, Isala Zwolle
  • Behandeling na een ingreep of operatie door Danielle Hoedemaker en Rita van Hooff, handtherapeuten Isala Zwolle

Aanmelden

Wilt u bij deze informatieavond zijn? Om deel te kunnen nemen aan de bijeenkomst is aanmelden via de website van de stichting Dupuytren Nederland verplicht.
Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Voor wie

Dupuytren-patiënten en geïnteresseerden

Datum en tijd

Donderdag 12 september 2019
19.00-21.30 uur

Locatie

Isala Zwolle
Gebouw D, Auditorium 
Dr. Van Heesweg 2, Zwolle.

U kunt uw fiets of auto het beste parkeren in de parkeergarage (P3) of op P1, het parkeerterrein aan de Dr. Van Heesweg 2.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment