Ronald Brautigam speelt Mozart en Beethoven

ZWOLLE - Ronald Brautigam, Nederlands bekendste specialist in de pianomuziek van Mozart en Beethoven, gaat de uitdaging aan om bij twee bekende pianoconcerten van deze grootmeesters een versie zonder blazers uit te voeren. Daarnaast leidt de meesterpianist een strijkersensemble van Het Gelders Orkest en Orkest van het Oosten. Een prachtig concert in een niet-alledaagse bezetting op 24 november in Theater De Spiegel in Zwolle.

Mozart en Beethoven

Bij een echt pianoconcert spelen er bijna altijd blazers mee, maar heb je die nu wel echt nodig? In Mozarts Pianoconcert nr. 12 geeft de componist zelf aan dat je de blazers eenvoudig weg kunt laten. In aanloop naar het 250e geboortejaar van Beethoven, neemt Brautigam bij deze grote meester zijn toevlucht tot een 19e-eeuwse uitgave van Sigmund Lebert en Vinzenz Lachner. Beide arrangeurs hebben van Beethovens Pianoconcert nr. 3 een prachtig ingetogen bewerking voor piano en strijkorkest gemaakt die uitstekend recht doet aan het origineel. Uiteraard speelt Ronald Brautigam de solopartij in het concert.

Spannend samenspel

Bijzonder is de combinatie piano en strijkers zeker. Beide snaarinstrumenten liggen in klank perfect in elkaars verlengde. Het verschil in de aangeslagen snaren van de piano en de gestreken snaren van de strijkinstrumenten geeft wel net dat kleurverschil dat het samenspel tussen die twee zo spannend maakt. Kortom, een spannend en prachtig concert in een niet-alledaagse bezetting.

Voor meer informatie en het bestellen van kaarten: www.hetgeldersorkest.nl en www.ovho.nl

Programma

Mozart Divertimento KV 138

Mozart Pianoconcert nr. 12 (versie strijkers)

Beethoven Pianoconcert nr. 3 (arr. Lachner)

Concertgegevens

Zwolle | Theater De Spiegel, zondag 24 november 14.30 uur, € 16 - € 36,50

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment