7

ZWOLLE - Het Kabinet heeft de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen aangescherpt. Voor uw waterschap betekent dit dat alle evenementen, rondleidingen en andere samenkomsten tot 1 juni geannuleerd zijn. Het waterschapswerk gaat ondertussen ‘gewoon’ door. En dat is noodzakelijk. Zo blijven we zorgen voor veilig wonen met water, voor voldoende water voor boeren en bedrijven en voor schoon water in de stad en de natuur.

Corona in afvalwater

Het Coronavirus is in Nederlands rioolwater aangetroffen. Dat blijkt uit onderzoek van het RIVM. Sommige patiënten hebben het nieuwe coronavirus in de ontlasting. Die ontlasting komt via de toiletten in het riool terecht. Voor inwoners heeft dit geen gevolgen. Onze afvalwatermedewerkers op de rioolwaterzuivering houden zich aan de gebruikelijke hygiënevoorschriften en het dragen van beschermende kleding. Daarmee zijn zij beschermd tegen het virus als ze aan het werk zijn op de zuivering.

Recreatievaart in Overijssel

De provincie Overijssel heeft de start van het vaarseizoen uitgesteld tot 1 juni. De schutsluizen in de Vecht bij Vechterweerd (Dalfsen) en Vilsteren zijn tot die tijd gesloten. Hierdoor is recreatievaart niet mogelijk tot 1 juni. De sluizen van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) worden alleen geopend voor hulpdiensten.

Meldingen telefonisch of digitaal

Heeft u vragen over het werk van het waterschap of wilt u een melding doen? Wij vragen u om dit zo mogelijk telefonisch (088-2331200) of digitaal (via info@wdodelta.nl) te doen. Dit is 24 uur per dag mogelijk. Het hoofdkantoor is vooralsnog wel geopend.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment