Workshops

ZWOLLE -  In een filosofisch gesprek hoeven de kinderen niet te raden wat de volwassene graag wil horen, maar mogen ze vrijuit spreken en denken. Precies daarom vinden de meeste kinderen het heerlijk om samen te filosoferen. De vraag is dus niet: waarom zou ik gaan filosoferen met kinderen maar hoe kan ik gaan filosoferen met kinderen? Dat kun je dus leren bij Filosovaardig. Filosovaardig biedt workshops rondom filosoferen met kinderen aan en beheert daarnaast het inspiratieplatform filosoferen met kinderen en de Webshop Kinderfilosofie.

Informatie over de workshops

In september zullen vier workshops in Zwolle plaatsvinden.

Vrijdagmiddag 11 september: Filosofie & Leesbevordering; tevens een introductie voor filosoferen met kinderen. Je leert hoe je na het voorlezen een filosofisch gesprek kunt voeren.

Zaterdagochtend 12 september: module werkvormen voor filosofische onderzoeken. Je kunt kinderen op verschillende manieren laten nadenken. Samen in de kring, maar ook in groepjes of alleen. In deze workshop maak je kennis met 15 werkvormen.

Zaterdagmiddag 12 september: verdiepingsworkshop filosoferen met kinderen. Je maakt kennis met verschillende vraagtechnieken om filosofische gesprekken te kunnen verdiepen.

Vrijdagmiddag 18 september: introductieworkshop filosoferen met kinderen. Je leert de basisbeginselen voor een filosofisch gesprek.

Meer informatie over de inhoud van de workshops, vind je hier www.filosovaardig.nl/workshops

Over de trainer

Fabien van der Ham is sinds 2012 het gezicht achter Filosovaardig en heeft zich middels werk en studie gespecialiseerd in filosoferen met kinderen. Filosoferen met kinderen is een passie die is voortgekomen uit haar werk met kinderen als kinderboekenschrijfster.  “Door de aandacht voor taal en rekenen vergeten we wel eens dat kinderen ook hun eigen denkkracht moeten ontdekken en ontwikkelen. Daarom pleit ik al jarenlang voor meer aandacht voor filosofie voor kinderen. Hoe meer mensen ik enthousiast kan maken, hoe beter!”

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u mailen naar info@filosovaardig.nl, bellen naar 06-48064402 of bezoek www.filosovaardig.nl.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment