provincie overijssel

REGIO -  De provincie Overijssel is trots op het platteland en wil de kwaliteit van het buitengebied graag in stand houden en versterken. De provincie zoekt daarom inwoners en ondernemers die hieraan een bijdrage willen leveren. Voor goede ideeën is een nieuwe subsidieregeling beschikbaar. Het platteland krijgt de komende jaren te maken met grote opgaven, zoals energietransitie, de bouw van voldoende woningen, veranderingen in de landbouw en kwetsbare natuur.

Bewoners en ondernemers kennen als geen ander de uitdagingen en kansen op het platteland. Zij denken na over hun plek, hun thuis en hoe ze daar prettig kunnen blijven wonen en werken in de toekomst. Denk bijvoorbeeld aan een plan om het lokale onderwijs of de zorg slimmer te organiseren en zo te behouden of een idee om prachtig erfgoed beter te benutten.

Twee onderdelen

De provincie gaat bewoners en ondernemers financieel helpen met de subsidieregeling ‘Leefbaar Platteland’. De regeling kent twee onderdelen:

Lokale samenwerking

Gedeputeerde Roy de Witte: “Het platteland kiest positie! Wij zien lokale samenwerking daarbij als dé motor van versterking van het platteland. Daar voegen we nu wat PK’s aan toe, zodat het bereik van die motor groter wordt en het geluid harder klinkt! Samen komen we verder!”

750 duizend euro

De regeling is inmiddels geopend. In totaal is 750 duizend euro beschikbaar. Voorwaarden van de subsidie en het aanvraagformulier zijn te vinden op www.overijssel.nl/loket/subsidies

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment