7086 2

ZWOLLE -  De Stad Verbeeldt organiseert ieder jaar een eigen expositie met beeldverhalen van fotografen, filmers en beeldmakers rond het thema Visual Storytelling. Het hele jaar wordt gewerkt in fotosalons, werklabs & ateliers onder professionele begeleiding van fotografen en docenten, waarbij deelnemers zelf aan de slag gaan met hun passie voor storytelling in fotografie, beeld en geluid. De Stad Verbeeldt maakt onderscheid tussen professionals/gevorderde amateurs en wijkbewoners, leerlingen en studenten. Dit levert twee exposities in één op!

Professionals en gevorderde amateurs
De Stad Verbeeldt voor professionals en gevorderde amateurs. Deze wedstrijd wordt in Nederland en Vlaanderen uitgezet, maar ook internationale fotografen, filmers en beeldmakers konden hun werk inzenden.

Wijkbewoners, amateurs, leerlingen en studenten
De Stad Verbeeldt voor wijkbewoners, amateurs, leerlingen en studenten. Ieder jaar staan twee Zwolse wijken centraal. In 2019-2020 zijn dat de Binnenstad / Centrum en Aalanden. Twee verschillende wijken ieder met een eigen karakter. Binnen de werklabs & ateliers werken de deelnemers aan een eigen beeldverhaal over deze wijken rond een zelfgekozen thema.
Binnen het onderwijs werkt De Stad Verbeeldt met leerlingen van diverse scholen aan eigen beeldverhalen in het kader van kunstzinnige en culturele vorming binnen het curriculum op po en vo scholen. Leerlingen gaan eigen beeldverhalen maken in deze twee wijken onder professionele begeleiding van docenten fotografie. Dit jaar hebben het Meander College en Talentstad in Zwolle werklabs & ateliers gevolgd. Ook hebben studenten van Journalistiek Windesheim actief mee gedaan vanuit hun onderwijsprogramma Fotojournalistiek en onder professionele begeleiding van fotografen en docenten eigen beeldverhalen gemaakt, zowel fotografisch als filmisch.

Locatie: Stadkamer Centrum
Deelname: gratis te bezichtigen van 17 november t/m 31 december tijdens openingstijden van Stadkamer Centrum.

Bij alle activiteiten in Stadkamer wordt aan de maatregelen van de overheid en het RIVM gehouden. Zo kunnen  activiteiten op een veilige manier lplaatsvinden.  Lees hier alle informatie die je moet weten voordat je Stadkamer bezoekt: https://www.stadkamer.nl/covid-19-maatregelen

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment