mars1

Door Alida Bosma

Onze oudste zoon heeft onverwacht een vrije dag en gaat dus gezellig meewandelen. Omdat we bijna bij het huis van onze dochter langs komen, gaan we daar om 8:30 uur ‘s ochtends een bakje koffie halen. Ze zijn blij met ons bezoek vooral ook omdat we heerlijke zelfgebakken appeltaart bij ons hebben. Zo kan het gebeuren dat we al vroeg in de morgen aan de koffie met appeltaart zitten en dochterlief geniet enorm van haar ongewone ontbijt. 

Foto's Alida Bosma

We blijven niet lang omdat er nog een flink aantal kilometers van Voorst naar Deventer willen lopen. Vanuit Voorst lopen we het kleurrijke landschap in, koolzaad bloeit op de akkers volop en in herfst kleuren getooide bomen sieren het landschap. Een groot deel van de etappe gaat over de oude dijk en door een bos perceel, die later overgaat in een open landschap. We kijken uit over de uiterwaarden  van de IJssel met goed onderhouden meidoorn hagen en hier en daar wilgen. De route is slecht aangegeven zodat we zo nu en dan twijfelen of we wel goed lopen. Gelukkig komen we zo af en toe mede marskramer pad wandelaars tegen dus we zitten op de route. 

Na Wilp lopen we richting de IJssel en we lopen op de prachtige stad Deventer aan. Even voordat we met het pontje de IJssel oversteken, eten we onze boterhammen op met een beker warme soep. Manlief is blij dat de rugzak na de lunch de helft lichter is geworden. Tijdens de oversteek van de IJssel gaan natuurlijk het mondkapje op, evenals tijdens het wandelen door het centrum van Deventer, waar het gelukkig niet druk is. In de binnenstad kopen we een echte Deventer koek en die gaat mee in de rugzak, dat wordt smullen thuis.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment