hui

- door Alida Bosma -

Als we vroeg in de morgen op pad gaan om het Huiner klompenpad bij Putten te gaan lopen is de wereld nog schemerig, grijs en het regent wat. Maar we hebben zin om te wandelen. In het grasland zien we heel veel verse molshopen dus de mollen zijn alweer actief.

Het landschap van het huinerpad wordt gekenmerkt door een kleinschalig karakter. De keuterboeren, die het landschap ontgonnen, gebruikten blokvormige kavels voor de Landbouw en ook als weidegebied.

Foto's Alida Bosma

Van het aanwezige hout legden ze houtwallen om de kavels heen ter bescherming tegen wild. Zo ontstond het kampenlandschap.

Huinerbroek is een moerassig gebied. Broek is afgeleid van het Germaanse woord braka wat moeras betekent. Het laag gelegen gebied blijft door kwelwater nat, het klompen pad is dan ook op veel plaatsen behoorlijk drassig zodat we goed opletten waar we lopen. We worden zelfs gewaarschuwd voor de stier die in het land loopt, waar we door moeten lopen. Gelukkig is de stier nergens te zien. ‘s Middags breekt zelfs de zon nog even door.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment