infographic klimaat actief subsidie van 2020

ZWOLLE - In 2020 heeft de subsidie Klimaat Actief! van het waterschap Drents Overijsselse Delta bijgedragen aan ruim 7000 m2 groen dak. Bijna zo groot als een voetbalveld. Hiermee wordt er ongeveer 100.000 liter water vastgehouden én blijven de huizen koeler in hete dagen. Dat is bijna 900 badkuipen vol! Dit en meer blijkt uit de analyse van de subsidieaanvragen in 2020. Ook in 2021 is er weer subsidie beschikbaar.

“Klimaatverandering is de laatste jaren echt zichtbaar geworden. Hitte en hoosbuien wisselen elkaar af. Ons waterschap neemt allerlei maatregelen om met die extreme weersomstandigheden om te gaan. En probeert inwoners en scholen bewust te laten worden van de klimaatverandering. Ook zij kunnen hun steentje bijdragen, zeker met behulp van subsidie Klimaat Actief! Komend jaar doen ook provincie Drenthe en provincie Overijssel mee in de subsidie. Samen werken we aan een klimaatbestendige leefomgeving!” vertelt Hans Wijnen, bestuurslid WDODelta.

Dubbele winst

'Als waterschap gaan we eenvoudig gezegd niet over de grond van inwoners. Maar we stimuleren hen wel graag om de eigen woning weersbestendig te maken met de subsidie Klimaat Actief!. Slimme oplossingen die bijdragen aan een betere leefomgeving én die er voor zorgen dat er minder regenwater het riool in gaat. Want daar valt dubbele winst te behalen: minder regenwater naar onze rioolwaterzuivering = minder energie nodig om het water schoon te maken = goed voor het klimaat!'

Vele inwoners maakten al gebruik van deze subsidie; de pot van 2020 was in mei al leeg. Het goede nieuws is dat er in 2021 opnieuw subsidie beschikbaar komt. Wees er wel snel bij, want subsidieaanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst. Op deze pagina vindt u enkele voorbeelden.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment