wol

- Door Alida Bosma - 

Het begin van het Woldermarkerpad is bij de prachtige oude Kerk uit de 14e eeuw van het mooie dorp Terwolde. Het is goed te merken dat het zondag is want er zijn veel wandelaars op pad. Er schijnt een matig zonnetje en op de plassen ligt zelfs, ,  een dun laagje ijs.

Fotoreportage

Na de ervaring van de laatste drie klompenpaden hadden we beter moeten weten. Een Klompenpad zo dicht in de omgeving van de IJssel vraagt om moeilijkheden. Het Woldermarkenpad is veranderd in een modder pad.  We zitten weer onder de klei. De wandelschoenen zijn er helemaal mee bedekt. We moeten goed oppassen, voor we het weten liggen we lang uit in de klei.

Het is toch weer genieten van de mooie omgeving. We zien oude en jonge knotwilgen en  goed onderhouden meidoorn hagen.

We lopen ook nog helemaal verkeerd door domweg achter andere wandelaars aan te lopen. Hoe dom kun je zijn, wij als ervaren wandelaars. Na wat gepuzzel zitten we toch weer op het goede spoor en hervatten onze wandeling.

Al wandelend peins ik blij te zijn dat de gemeente Oldebroek niet zoveel knotwilgen in het land heeft staan! Als vrijwilliger van landschapsonderhoud team bij natuur en milieuvereniging Groentje, hebben we onze handen al vol aan om alle fruitbomen te onderhouden. Ik moet er niet aan denken om al die wilgen met een handzaag te moeten knotten maar toch zijn al die prachtige wilgen een sieraad in het landschap. Als we uit gelopen zijn zoeken we hoog gras en waterplassen om niet met zulke vieze schoenen de auto in te stappen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment