P1020456

- Door Alida Bosma - 

Onze oudste zoon en onze huisvriend hebben een paar dagen vrij en willen graag wandelen. We besluiten daarom met twee auto’s te gaan en een stuk van het marskramer pad te gaan lopen. We zetten dan een auto bij het eindpunt neer en de andere komt bij het beginpunt.

Fotoreportage

Het is een grijze en koude morgen als we bij Hoenderloo het bos in lopen. We genieten van de stilte en het tikken van de regen druppels op te takken. We wandelen langs oude statige beukenbomen met imposante takken , hier en daar staan dode beuken sommige begroeid met grote mooie tondelzwammen.

We merken wel dat we dichtbij het militaire oefenterrein Harskamp lopen. Doorlopend wordt de stilte verbroken door kanongebulder en het geluid van geweervuur in deze zo stille wereld.

De route wordt afgewisseld door mooie beukenlanen, bos, heide, stuifzandduinen en grasvlakten. Oude grillige jeneverbes struiken staan her en der verspreid in de open grasvlakte. We passeren bij Hoog Buurlo twee schaapskooien. De schapen zijn er niet, waarschijnlijk zijn ze, net als 300-jarige geleden, naar de heidevelden om te grazen.

In de verte zien we even later de toren van Radio Kootwijk. Gebouwd in 1923 ,het is nu een rijksmonument. De route gaat verder over het Kootwijkerzand. Een zandverstuiving‘s gebied begroeit met grassen en mossen wat het gevolg is van te veel aan stikstof in de lucht.

De route eindigt bij het oude kerkje in Kootwijk. Ondanks de kou waar je geen last van hebt als je blijft doorlopen, was het een prachtige wandeldag.

Manlief had helaas een pijnlijke rug, het gevolg van een te zwaar beladen rugtas, een goede leer voor de volgende keer, minder water meenemen.

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment