spl

- Door Alida Bosma - 

We vertrekken om 8:00 uur van huis met de auto en rijden naar landgoed Eyckenstein bij Bilthoven. We laten de auto staan en nemen de bus naar het station in Bilthoven. Daar stappen we op de trein naar station Amersfoort waar het begin van onze route is. De zon schijnt al volop en als snel merken we dat we te veel kleren aan hebben. Het is nog even wennen deze temperatuur, dus de winterjas en broek is al snel te warm. We wandelen door het gebied “lange en korte duinen”. Het is een heuvelachtig gebied afgewisseld met heide, loof- en dennenbomen en stuifzand duinen.

Fotoreportage

We zijn niet de enige wandelaars, het zonnetje lokt de mensen naar buiten. We ontmoeten meer marskramerpad lopers en zien veel sporters en hondenbezitters. Jonge gezinnen zitten in het zand en genieten van het mooie weer. We spotten zelfs vlinders en bijen op zoek naar voedsel ,en de vogels horen we zingen uit volle borst, en dat in februari.

Midden in het stuifzand gebied, in wat hoge dennen, zitten wel 13 ransuilen vertellen ons de omstanders. Wij zien ze ook en ontdekken op de grond veel uilenballen.

We doen nog meer ontdekkingen we zien een in een holte van een boom een vrolijk gekleurde steen. Even verder op nog één! Het schijnt een rage te zijn, we worden er blij van evenals van alle vrolijk groetende mensen op deze zonnige voorjaarsdag in februari.

Het laatste stuk gaat door landgoed Vijverhof. Waar prachtige oude beuken de lanen markeren.

Wat een prachtige route over de Utrechtse Heuvelrug. We eindigen bij het landhuis Eyckenstein. Bij de naastgelegen Maurits Hoeve genieten de mensen van heerlijke ijsjes.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment