ijsselacademie

REGIO - Ben jij een Overijsselaar met creatief taalgevoel? Doe dan mee met de poëziewedstrijd ‘Thuus’ van de Provincie Overijssel, de IJsselacademie en het Twentehoes. Schrijf een origineel gedicht in het Nedersaksisch en maak kans op een plek op het podium tijdens de Internationale Streektaalconferentie.

De poëziewedstrijd is toegankelijk voor iedereen. Het thema is ‘Thuus’ omdat we het afgelopen jaar veelal thuis hebben gezeten. Lukt het jou om juist aan dit onderwerp een creatieve draai te geven? Schrijf dan een origineel gedicht van maximaal één A4’tje en stuur deze voor 21 maart naar poeziewedstrijd@ijsselacademie.nl. Jouw creatie wordt beoordeeld door de bekende Twentse schrijver Jaap Scholten, taalexpert Willemijn Zwart en gedeputeerde Roy de Witte.Voordracht op internationaal podium Wordt jouw gedicht gekozen als nummer 1 van Overijssel? Dan sta jij op 26 maart ’s ochtends in de spotlight bij de prijsuitreiking die wordt gedaan door de commissaris van de Koning, Andries Heidema. Daarnaast pak jij het podium op de Internationale Streektaalconferentie dit najaar in Oldenzaal. Houd met beide dus rekening in je agenda. En natuurlijk krijg je een boekenbon om je eigen favoriete werk aan te schaffen.

Het is maart Streektaalmaand en daarom vragen we op verschillende manieren aandacht voor het belang van onze streektaal. Meer informatie op www.ijsselacademie.nl/streektaalmaand

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment