WDIGET

REGIO  -  Hoe handig zou het zijn als je als ondernemer uit Overijssel je niet druk hoeft te maken over tips en routes uit de omgeving van jouw bedrijf? Daar hoeven ondernemers zich ook niet meer druk om te maken met de VisitOost online minigids. Deze is binnen 2 minuten gemaakt en daarna gemakkelijk te integreren in de website. Ondernemers uit Overijssel en andere destinatie marketing organisaties uit het land zijn enthousiast.  

Martine Hoekje van Camping Noetselerberg is één van de eerste ondernemers die de VisitOost widget op de website heeft staan. Martine haar bevindingen: "Wij vinden het ideaal! Leuke tips, fietsroutes. Alles mooi bij elkaar." Zij heeft ook meegewerkt aan de verbeteringsslag die sinds vorig jaar in gang gezet is voor het toepassen van de minigids. Camping Noetselerberg is één van de 130 ondernemers  die op dit moment al gebruik maken van de VisitOost minigids.

Compilatie hoe de VisitOost minigids werkt voor de bezoeker van de website:

Video preview minigids op website van Camping Noetselerberg

 Waarom installeren?

Met deze widget wordt het de ondernemer uit Overijssel gemakkelijk gemaakt om tips uit de omgeving te laten zien. Doordat deze up-to-date wordt gehouden, heeft de ondernemer er geen omkijken naar. Op deze manier kan de ondernemer niet alleen de eigen regio promoten, maar geeft geeft het de bezoekers meer informatie over zijn of haar vakantie of dagje uit. Via de widget kunnen bezoekers meer informatie vinden over de omgeving van het bedrijf.

Andere destinaties hebben ook interesse

DMO's (Destinatie Marketing Organisatie) uit verschillende delen van het land zijn ook enthousiast over de mini-gids en zijn aan het onderzoeken of zij ook deze vorm van informatie kunnen aanbieden aan de ondernemers uit hun eigen regio. Vanuit MarketingOost zijn er gesprekken om de verschillende DMO's hiermee te helpen.

De minigids kan op termijn ook ingezet worden voor de spreiding van mensen in een regio. Drukke hotspots zullen dan bijvoorbeeld lager in de sortering te zien zijn. Op dit moment is deze functie er nog niet, MarketingOost is druk bezig om te kijken of het mogelijk is om dit in te bouwen.

Hoe werkt de mini-gids?

De implementatie van de widget is heel eenvoudig. Vanuit de eigen database van VisitOost die vol zit met data over fiets- en wandelroutes, evenementen, locaties en tips om te doen wordt de widget gevuld. De content blijft up-to-date door het systeem wat erachter zit. Zijn er nieuwe routes in de buurt van het bedrijf gekomen? Deze worden automatisch meegenomen in de widget en dus ook op de website van de ondernemer. Het aanmaken van de widget duurt slechts 2 minuten.

Ondernemers uit Overijssel hebben een mailing ontvangen hoe zij de minigids kunnen integreren op hun eigen website. Ook zijn er regio specifieke minigidsen ontwikkelend. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met de contactpersoon binnen MarketingOost.

Mailing niet ontvangen? Via www.visitoost.nl/embed is de widget aan te vragen of bel met het aangegeven nummer op deze website voor verdere vragen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment