week

ZWOLLE - Rechtspraak is openbaar, maar niet altijd. Waarom worden sommige zaken achter gesloten deuren behandeld? En wat speelt zich daar eigenlijk af? Wie daar meer over wil weten, kan zijn hart ophalen bij het open huis van de rechtbank Overijssel. Op woensdag 10 september is het publiek van harte welkom in de rechtbank te Zwolle.

Open wat normaal gesloten is

Dagelijks zijn er openbare zittingen in de rechtbank Overijssel; zittingen die je als geïnteresseerde bezoeker kunt bijwonen. Veel is openbaar, maar tijdens de Week van de Rechtspraak laten we voorál zien wat normaal gesproken niet te zien is.

Open huis in Zwolle op 10 september

De locatie Zwolle van de rechtbank Overijssel houdt op woensdagmiddag 10 september van 13.00 tot 16.00 uur open huis, met nagespeelde zittingen, een kijkje in het cellengebied en gesprekken met rechters, officieren van justitie of advocaten.

Ook vertelt een rechter-commissaris in strafzaken over haar werk dat nooit zichtbaar is voor het publiek; een unieke kans om alles te weten te komen over voorgeleidingen, getuigenverhoren of huiszoekingen!

Waar?

Rechtbank Overijssel, locatie Zwolle. Schuurmanstraat 2, 8011 KP Zwolle. Aanmelden is niet nodig.

Peper&Zout debat: Transparantie in de rechtspraak

Ook op 10 september in het Zwolse gerechtsgebouw is vanaf 19.30 uur, in samenwerking met dagblad De Stentor en Hogeschool Windesheim, een debat over transparantie in de rechtspraak.

Waar?

Rechtbank Overijssel, locatie Zwolle. Schuurmanstraat 2, 8011 KP Zwolle. Aanmelden is niet verplicht, maar wel gewenst via windesheimindialoog@windesheim.nl. De toegang is gratis voor alle geïnteresseerden.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment