ijsseldeltaKAMPEN - De combinatie 'Isala Delta', bestaande uit Boskalis en Van Hattum en Blankevoort, heeft van Rijkswaterstaat en de provincie Overijssel de opdracht gekregen voor het uitvoeren van het project Ruimte voor de Rivier IJsseldelta. Het contract, met een waarde van 127 miljoen euro, werd maandagavond 15 september ondertekend in Kampen.

Hiermee wordt opnieuw een belangrijke bijdrage geleverd aan de waterveiligheid voor bewoners van de regio Kampen-Zwolle. De werkzaamheden aan de zomerbedverlaging Beneden-IJssel en de realisatie van het Reevediep (onderdeel van de gebiedsontwikkeling IJsseldelta-Zuid) kunnen van start. Dit najaar starten de voorbereidende werkzaamheden. Alle grote Ruimte voor de Rivierprojecten zijn nu in uitvoering.

De combinatie 'Isala Delta' met Boskalis en Van Hattum en Blankevoort deed van de gegadigden de Economisch Meest Voordelige Inschrijving (EMVI). Met andere woorden: zij boden de beste kwaliteit-prijs-verhouding. "Vandaag is één van de grootste waterveiligheidsprojecten van Nederland aan de markt gegund. Ik heb vertrouwen dat Boskalis en Van Hattum en Blankevoort deze opdracht deskundig zullen uitvoeren en oog hebben voor de impact van de werkzaamheden op de omgeving", zegt Jan Hendrik Dronkers (directeur-generaal van Rijkswaterstaat).

Ruimte voor de Rivier IJsseldelta

Het project Ruimte voor de Rivier IJsseldelta bestaat uit twee maatregelen om de waterveiligheid in de regio Kampen-Zwolle voor de toekomst te borgen. In de eerste plaats de Zomerbedverlaging Beneden-IJssel, waarbij de rivier over een lengte van zeven kilometer tussen de Molenbrug en de Eilandbrug wordt verdiept. En in de tweede plaats de aanleg van het Reevediep, een nieuwe zijtak van de IJssel, ten zuiden van Kampen, richting het Drontermeer. Met de realisatie wordt ook de ruimtelijke kwaliteit van de omgeving verbeterd. Er komen nieuwe wandel-, struin- en fietspaden. Er wordt een nieuwe vaargeul voor de recreatievaart aangelegd en op een klimaatdijk wordt ruimte gecreëerd voor een nieuwe woonwijk voor Kampen.

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment