studieschetsbusplatform

ZWOLLE - Het nieuwe busstation aan de zuidzijde van station Zwolle wordt één lang eilandperron met rondom 23 haltes voor de stads- en streekbussen in de vorm van zaagtanden. Daarmee liggen de vorm en het aantal halteplekken voor het nieuwe busplatform vast. Het huidige busstation aan de centrumkant is uit zijn jasje gegroeid. Daarom wordt er de komende jaren een nieuw busstation aangelegd aan de zuidkant van het station en een busbrug over de sporen gebouwd.

Vlot en veilig overstappen

Het platform krijgt haltes van verschillende lengtes, zodat er genoeg plek is voor standaard bussen én voor langere bussen. Met 23 haltes is er genoeg ruimte om de bussen gelijktijdig aan te laten komen, zodat reizigers makkelijk en veilig kunnen overstappen. Daarmee voldoet het platform aan de eisen en wensen van de provincie, die verantwoordelijk is voor het busvervoer in Overijssel, en van de busvervoerders. Ook de overstap van trein naar bus en andersom wordt straks makkelijker: het busplatform krijgt een rechtstreekse opgang vanuit de reizigerstunnel.

Eind 2016 kan naar verwachting de aanbesteding van start gaan. Het nieuwe busplatform moet in september 2018 klaar zijn.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment