ijsselkoggelelystadLELYSTAD - De IJsselkogge, het middeleeuwse schip dat bij Kampen is geborgen, wordt op dit moment onderzocht in het tijdelijke conserveringsstation op het terrein van Nieuw Land. Zaterdag 6 augustus is er een speciale rondleiding.

Iedere maand is er een mogelijkheid voor geïnteresseerden om de IJsselkogge en het bijzondere pop-up conserveringsstation te bezichtigen met een speciale rondleiding door hoofd conservering Laura Koehler. De rondleiding op 6 augustus start om 13.00 uur.

Hoogtijdagen Hanzesteden
De IJsselkogge dateert uit de hoogtijdagen van de Hanzesteden en lag eeuwen op de bodem van de IJssel, ter hoogte van de Koggewerf in Kampen. Op 12 februari kwam de IJsselkogge na ruim vijfhonderd jaar weer boven water. Na de lichting werd het middeleeuwse schip overgebracht naar een tijdelijk conserveringsstation op het terrein van Nieuw Land in Lelystad.

Conservering
Op dit moment wordt de kogge onderzocht of conservering mogelijk is. Bij groen licht zal Batavialand (samenwerking tussen Bataviawerf, Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, scheepsarcheologie, en Nieuw Land) de conservering uit gaan voeren in opdracht van Rijkswaterstaat.

Aanmelden voor de rondleiding kan via e-mail: aanmelding@nieuwlanderfgoed.nl. Kaarten zijn inclusief een bezoek aan Nieuw Land en de Bataviawerf. Museumkaarthouders en vrienden van de instellingen krijgen korting.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment